Datum plaatsing: 03-03-2005 23:00:00

foto's en verslag bekerwedstrijd : ADO Den Haag - Ajax

Onder barre weersomstandigheden heeft ADO Den Haag woensdagmiddag op een bijna onbespeelbaar veld nipt met 1-2 van Ajax verloren.

In een hartstochtelijk duel heeft ADO het onderspit moeten delven tegen de grote rivaal uit Amsterdam. Waar ADO in de eerste helft de kansen niet wist te maken, maakte Ajax optimaal gebruik van geklungel in de haagse verdediging. Ajax bekert door en laat ADO met lege handen achter. De hagenezen maakten echter wederom een prima indruk en met een beetje meer mazzel was het ADO geweest die de overwinning had opgeeist.

Het duel begon een kwartier te laat, omdat het veel tijd kostte om de netten van het veld te halen, zodat er afgetrapt kon gaan worden. ADO begon furieus: het keek de wedstrijd tien minuten aan, maar rook daarna bloed: het elftal had door dat er resultaat te halen viel deze avond. ADO kreeg kans op kans en Ajax wankelde. De bal wilde echter maar niet het goal in. Met name Smith en van der Gun hadden prima kansen om de thuisploeg op voorsprong te zetten.
Ajax zette daar een kans tegenover: Charisteas zette zijn hoofd tegen de bal uit een corner, waarop El Akchaouie nog net van de lijn wist te werken. Vooral het middenveld van ADO heerste op het veld. Elk duel werd gewonnen en ADO had hier zijn slag moeten slaan.

In de tweede helft had ADO het beste gegeven. Tussen het middenveld en de defensie ontstond meer ruimte en Ajax maakte daar optimaal gebruik van. Toch hadden de Amsterdammers de thuisploeg nodig om op voorsprong te komen. Een voorzet van Boukhari werd door Charisteas tegen de paal geschoten en na klungelig verdedigen wist Sneijder uiteindelijk het laatste zetje over de doellijn te geven. Hierna verzandde het duel een beetje. Ajax ging op genante wijze tijd rekken en op de counter spelen, ADO probeerde uit alle macht de gelijkmaker te forceren. De counters die hieruit volgden hadden Ajax makkelijk een grotere voorsprong kunnen opleveren. Het bleef echter lang 0-1.

In de laatste minuut had Jamie Smith DE kans om de wedstrijd naar een verlenging toe te werken. Edson zette goed door en wist de bal bij de Schot te krijgen. Hij speelde drie man uit, maar had weinig kracht over en de bal hobbelde ijzingwekkend langzaak langs de verkeerde kant van de doelpaal.
Uit de tegenstoot scoorde Rosales wat geflatteerd de 0-2, waardoor de wedstrijd gespeeld was.
Uiteindelijk overheerste de teleurstelling bij de thuisploeg: als het wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen, had het vandaag kunnen winnen van de zeer zwakke landskampioen.

De 9.123 toeschouwers gedroegen zich voorbeeldig: zij trakteerden hun helden na afloop op een ovationeel applaus. dat zij tot 23.30 op de tribunes moesten wachten eer zij naar huis mochten werd ook nop de koop toe genomen. Op de uitslag na, was het een mooie bekeravond!

Opstelling ADO DEN HAAG: De Vries,Saijs,Grujic, (Verhoek/82),El Akchaoui,Swerts,Bodde, v.d.Leegte,Stroeve,v.d.Gun,Den Ouden (Edson/65),Smith
Opstelling AJAX: Stekelenburg,Trabelsi,Heitinga, Escudé,Maxwell,Obodai,Sneijder (v.d.Vaart/83),Maduro,Rosales, Charisteas (Babel/79),Boukhari
Toeschouwers: 9.123

Gele kaarten: Grujic,Swerts Trabelsi v.d.Leegte