Datum plaatsing: 24-10-2004 20:25:00

Verslag en foto`s De graafschap-ADO Den Haag 1-2

Dode spelmomenten leveren drie punten op
ADO Den Haag heeft een zeer hectische week mooi afgesloten. In Doetichem speelden de hagenezen hun frustraties van zich af en wonnen in een zeer spannend, maar verder zeer matig duel met 1-2. Beide haagse doelpunten werden gescoord uit een vrije trap.

Spira Grujic moest verstek laten gaan in de defensie vanwege een lichte blessure die hij in de training op vrijdag had opgelopen. Ferry Bodde nam zijn plaats in in de verdediging. Jan Paul Saeijs nam wederom de rechtervleugelverdediging voor zijn rekening.

ADO startte goed. Het nam het heft in handen en de Graafschap had de grootste moeite om de bal in de ploeg te houden. Na 15 minuten betaalde Bodde het vertrouwen van zijn coach direct uit: met een schitterende vrije trap scoorde hij 0-1. ADO Den Haag liet zich daarna wat in slaap sussen. De Graafschap begon niet met een stormloop op het haagse goal, maar naarmate de eerste helft verstreek, was het de Graafschap die zijn wil oplegde aan ADO. En daardoor ontstonden er kansen. John van Beukering wist tot twee keer toe op een haar na te missen. Toch raakte ADO niet in paniek. De rust werd zodoende met 0-1 behaald.

Na de rust veranderde er weinig. De Graafschap drong aan zonder echt indruk te maken en ADO kreeg wat mogelijkheden via de counter en enkele corners. Uiteindelijk hadden de Superboeren Dorus de Vries nodig om gelijk te komen. Een afgeschampt schot belandde in het strafschopgebied en de keeper beoordeelde de bal geheel verkeerd. Kaleciz reageerde attent: 1-1.

Heel even leek het erop dat de Graafschap ging doordrukken en op jacht naar de 2-1 zou gaan. Toch wist Den Haag de rust redelijk te bewaren. Toen de haagse formatie twintig minuten voor tijd weer op voorsprong kwam door een vrije trap van 'Zoef Zoef Habibi', was de wedstrijd gespeeld. De Graafschap kon niet meer, Den Haag wilde niet meer. Drie punten na een roerige week was ruim voldoende!

De persconferentie bracht weinig nieuws. Adelaar benadrukte dat dode spelmomenten steeds belangrijker worden in het voetbal en Gert Kruijs kwam niet verder dan te melden dat de Graafschap voor het zelfde geld gewonnen had.

De Graafschap - ADO Den Haag 1-2
Toeschouwers: 11.000