Datum plaatsing: 17-10-2004 20:20:00

sTEMMINKmakerij in het Zuiderpark

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Binnen 41 seconden na de aftrap stond het al 0 - 1 voor de tegenpartij en leek Den Haag qua spel weinig kansen te hebben.

De laatste 15 minuten van de eerste helft leek Den Haag weer even een stunt te kunnen gaan uithalen. Helaas voorkwam van Bommel het tegendoelpunt van Den Haag door de bal nog net van de lijn af te halen.

De tweede helft stond vooral in het teken van een aantal foute beslissingen van het arbitrale trio. Zo besloot de grensrechter in de 67e minuut te vlaggen voor buitenspel van Den Ouden, die van eigen helft kwam hetgeen dus nooit buitenspel kan zijn. Terwijl aan de andere kant in de 53e minuut de 0-2 uit een duidelijke buitenspelsituatie was gescoord. Een 100% terugspeelbal door Bouma op zijn eigen keeper werd door dhr Temmink niet als terugspeelbal betiteld. Helaas uitten sommige 'supporters' hun ongenoegen hierover zodanig aan het adres van dhr. Temmink dat hij besloot om 10 minuten voor het eind van de wedstrijd van het veld te stappen. Aanvankelijk werd er nog omgeroepen dat het om een tijdelijke staking zou gaan, later werd dit omgezet in een definitieve staking. Achteraf bleek dat burgemeester Deetman (zelf niet aanwezig in het stadion) van zijn politiecommandant had gehoord dat de boel uit de hand dreigde te lopen. Supporters zouden het volgens hem op het uitvak en de bestuurskamer gemunt hebben. Of de politiecommandant een goede kijk op de zaken had is nog steeds niet bekend.

Had er doorgespeeld kunnen worden dan was het voor de goedwillende supporters niet zo'n katerachtige avond geworden. Nu is het wachten op de eventuele sancties waardoor zij en de spelers benadeeld gaan worden.

Arbiter: Temmink
Geel: El Akchaoui (ADO Den Haag)