Datum plaatsing: 03-10-2004 20:20:00

'Haags Kwartiertje'weer funest voor ADO

ADO Den Haag heeft de wedstrijd tegen Heerenveen met 1-0 verloren. Lange tijd zag het ernaar uit dat ADO een punt aan het bezoekje in Friesland zou overhouden. Samaras dacht daar anders over en maakte in de laatste minuut gebruik van een onoplettendheid van de haagse verdediging: 1-0.

ADO Den Haag speelde in de eerste helft prima mee met Heerenveen. Heerenveen begon slap aan de wedstrijd en ADO Den Haag kon proberen het spel te maken en kwam er af en toe gevaarlijk uit.
Na een minuut of 15 kreeg Stroeve een enorme kans. De verdediging van Heerenveen liet een bal lopen en Stroeve hoefde de bal alleen maar in te tikken. Helaas raakte hij de bal verkeerd en schoot de bal dus naast het goal.

Een paar minuten later was het Sikora die de bal simpel in kon tikken. Maar ook hij faalde en de ploegen bleven dus in evenwicht. Heerenveen wist geen moment ADO echt onder druk te zetten. Sterker: het was ADO die het initiatief nam en aan het eind van de eerste helft een paar corners en wat kansjes afdwong.
Zodoende gingen de twee ploegen met 0-0 de rust in, nadat Bruggink vlak voor rust uit een vrije trap de bal op de kruising had getrapt en Polak aan de andere kant met een klein beetje meer geluk de bal in had kunnen tikken nadat van der Gun mooi aan hem aflegde.

In de tweede helft veranderde er weinig meer. Zonder echte kansen te creeeren deden beide partijen niet voor elkaar onder. Wel werd de wedstrijd wat harder. Vooral Sikora en Yildirim deden hun best om de haagse verdediging op stang te jagen.

In de 75e minuut wist Dorus de Vries een schittered schot van Vairinen in een reflex te keren.
Het was het startschot van een mini offensiefje van Heerenveen, maar wederom kon Den Haag elke keer makkelijk onder de druk uit komen.

Geert den Ouden mocht in de laatste 10 minuten zijn rol van super sub waarmaken.Hij verving Platvoet die weer hard werkte, maar toch niet kon overtuigen. In de laatste minuten viel Dorus de Vries geblesseerd uit. Jim van Fessem viel voor hem in. Hij hoefde eigenlijk maar een ding te doen: de bal uit het net vissen. Volledig uit het niets wist Samaras in de 90e minuut te scoren en ADO kon dus zonder punten naar weer huis.
Het speelde een goede wedstrijd, maar het was net niet voldoende.

SC Heerenveen - ADO Den Haag 1-0
1-0 Samaras(90)
Toeschouwers: 17.000
Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer