Datum plaatsing: 07-09-2004 20:15:00

Miserabele vertoning in het Zuiderpark

Na het miraculeuse gelijkspel tegen de regerend landskampioen had het team van het trainersduo Adelaar/Schoenmaker vrijdagavond de kans om tegen Vitesse wederom punten te pakken. De Arnhemmers hadden een goede seizoensstart waarin ze zeven punten wisten te pakken. Met een winstpartij zouden de hagenezen in punten gelijk kunnen komen te staan.

Na de commotie rond de spreekkoren had ADO Den Haag in samenwerking met de fanclub een charme-offensief ingezet door flyers en t-shirts uit te delen met daarop de tekst: "Spreekkoren? "COME ON THE HAGUE" willen we horen."

Iedereen was zo op de spreekkoren gefocust en de spelers waarschijnlijk ook dat na nog geen 23 seconden, nadat scheidsrechter Koopman voor het begin had gefloten, Vitesse al de kans op de 0-1 had. De wedstrijd kan eigenlijk heel kort worden samengevat. Een drama! Hoe Den Haag ook zijn best deed, het lukte geen enkele keer om de bal bij een medespeler te krijgen. Er werd veel met lange ballen naar voren gespeeld en als daar geen kans op was werd de bal angstig teruggespeeld op Dorus de Vries, waarbij nog enkele keren een hachelijke situatie ontstond die ook tot doelpunten had kunnen leiden. Het was aan het even slechte spel van Vitesse te danken dat de eerste helft 'maar' op 0-1 bleef. ADO Den Haag kwam wel een paar keer bij keeper Jevric, maar ook Geert den Ouden, die in plaats van Rik Platvoet in de basis stond, kon geen potten breken.

Een dieptepunt in de wedstrijd was een inworp van Den Haag die rechtstreeks naar een Vitessespeler werd gegooid, die zelf daardoor zo verbaasd was dat hij er verder niets mee deed. De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde, onzeker spel zonder gecreëerde kansen. ADO Den Haag deed zijn uiterste best om de achterstand weg te werken. Maar hoe hard het ook werkte ook nu in de tweede helft lukte het niet om de bal bij een medespeler te bezorgen. In de 59e minuut mocht Janssen op aangeven van Amoah zijn en Vitesses tweede doelpunt intikken. Ook het inbrengen van Rik Platvoet naast Geert den Ouden leverde niet het gewenste resultaat. Een 200% kans wist Platvoet, alleenstaand voor de keeper, om zeep te helpen door de bal in de handen van de Vittesse keeper te schieten in plaats van in het net achter de keeper. Gluscevic en Amoah wisten op hun beurt wel hun kansen simpel te benutten.

Ondanks het resultaat zal toch een aantal mensen een beetje tevreden zijn geweest, namelijk degenen die alles in het werk hadden gesteld om een herhaling van de veelbesprokem spreekkoren te voorkomen. De ludieke nette spreekkoren die deze avond in het Zuiderpark te horen waren, waren misschien zelfs nog wel het amusantste deel van de hele wedstrijd.
ADO Den Haag - Vitesse: 0-4