Datum plaatsing: 03-08-2004 19:50:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag weet weer wat winnen is.

In de laatste oefenwedstrijd voor het serieuze werk begint trok ook dit jaar ADO Den Haag het Westland weer in. In sportpark Suydervelt in Wateringen werd de wedstrijd tegen het Westlands XI-tal gespeeld.

In het elftal één oude bekende van Den Haag: Jasper van Dijk. Verder bestond het elftal uit spelers van Westlandia, Lyra, Honselersdijk en andere Westlandse amateurverenigingen.

ADO Den Haag moest het deze wedstrijd stellen zonder trainer/coach Frans Adelaar. Deze was samen met directeur Robert Langenbach naar Spanje om daar met de spaanse spits Miquel van Sporting Gijon te onderhandelen. De wedstrijd op zich was voorbestemd om gewonnen te worden. Het zou een regelrechte schande zijn geweest als Den Haag ook deze wedstrijd niet had gewonnen. Het begin van de wedstrijd verliep nog een beetje stroef, maar Roy Stroeve wist in de 10e minuut het net te vinden. Daarna was het de beurt van Rik Platvoet die een aantal opgelegde kansen om zeep hielp, maar uiteindelijk toch wist te scoren. In de eerste helft scoorde ook Stroeve nog een maal, en het mooiste doelpunt kwam op naam van de belg Gill Swerts die na een lange rush zelf op het doel schoot en de bal in het net zag ploffen.

De tweede helft werd gekenmerkt door het feit dat het vijfde en zesde doelpunt door verdedigers werden gescoord: te weten Saavedra en Jan Paul Saeijs. In de tweede helft gaf trainer Lex Schoenmaker een aantal jongens uit het tweede elftal de kans om zich te bewijze. Opvallend daarij was dat Daniël Koegler, die in principe niet eens op het lijstje van spelers voorkwam. Ook Stefan Huisman, Wesley Zandstra, Geoffrey Knijnenburg en Marcel Pronk mochten invallen. Een andere invaller, Ferry Bodde wist nadat van der Gun de 0-7 had ingetikt de 0-8 in te tikken waarna Platvoet op een perfecte voorzet van Koegler snoeihard in kon koppen en de 0-9 op het scorebord bracht.

Het Haags publiek had graag de 0-10 gezien, maar door het kordate optreden van Maurice Schooneman bleef het bij 0-9. Het Westlands XI-tal was dan wel van een compleet ander kaliber dan de andere clubs die ADO Den Haag in de voorbereiding had getroffen, maar in deze wedstrijd kregen de spitsen kansen om te scoren en hun zelfvertrouwen wat op te vijzelen. De eerstvolgende wedstrijd die om het echie gaat is de bekerwedstrijd uit tegen GDA in Loosduinen en daarna gaat het echt beginnen.