Datum plaatsing: 20-03-2005 19:30:00

Verslag en foto`s FC Twente neemt revanche op ADO Den Haag

In een hectische wedstrijd heeft ADO Den Haag de wedstrijd tegen FC Twente op het nippertje met 2-1 verloren. In de laatste minuut van de wedstrijd verzilverde 'N Kufo een penalty.

De warrig leidende scheidsrechter Fred Sterk gaf een penalty naar aanleiding van een (aangeschoten?) handsbal van Saavedra. Op het oog leek het een handsbal buiten het strafschopgebied, maar we zullen het vanavond eens rustig op TV bekijken. Eerder had Sterk van der Leegte met een tweede gele kaart (en dus rood) bestraft nadat 'N Kufo een schwalbe maakte.

'N Kufo blijft een mooie sierlijke voetballer, maar op het veld absoluut een onhebbelijke speler. Niet alleen naaide hij dus van der Leegte een kaart aan, maar vond hij het ook nodig om de ADOfans uit te dagen door opzichtig voor hun vak zijn feestje te vieren.
Zeker naar aanleiding van alle commotie in de voorgaande wedstrijden had het de speler gesierd om zich wat netter te gedragen.

Terug naar de wedstrijd. ADO Den Haag begon voor de derde wedstrijd op rij zeer zwak. Na 4 minuten stond het elftal al op een 1-0 achterstand door een mooie goal van Ciommer. ADO Den Haag wist geen vuist te maken en moest constant achteruit lopen. FC Twente kreeg kans op kans en ADO wist maar moeizaam onder de druk uit te komen. Toen van der Leegte in de laatste minuut van de eerste helft ook nog zijn tweede gele kaart kreeg, leek het spel gespeeld. Swerts verhuisde daarna naar het middenveld en Rijaard werd ingebracht als rechtsback.

Toch kantelde de wedstrijd: ADO kwam na de rust goed terug in de wedstrijd en Rijaard wist na een wat vreemde situatie de bal achter Boschker te schieten. De 1-1 stand was wellicht geflatteerd, maar het zorgde er wel voor dat Den Haag beter in de wedstrijd kwam. Zowel Twente als ADO kregen kansen en het was een mooie wedstrijd voor beide keepers om zich te bewijzen.
Naast de Vries speelde met name Rijaard een verassend goede wedstrijd.

In het Haags Kwartiertje wist Cedric van der Gun bijna de 1-2 in te schieten. Een katachtige reflex van Boschker voorkwam dit. Daarna kreeg FC Twente nog dikke kansen op de overwinning.

FC Twente trok uiteindelijk aan het langste eind. Terwijl iedereen zich met een 1-1 verzoende, had de scheidsrechter nog een kadootje over.
FC Twente nam hem gretig on ontvangst en zo nam FC Twente revanche op de bekerwedstrijd in Den Haag, waar ADO FC Twente uitschakelde middels strafschoppen.
ADO Den Haag mag zich ondertussen weer zorgen gaan maken over de nacompetitie. Alle conccurenten sprokkelden punten en dus zal de wedstrijd tegen RKC weer een hele belangrijke worden!

FC Twente - ADO Den Haag 2-1 (1-0)

Doelpunten: Simon Cziommer (DUI) 5' 1-0 1-1 Peter Niemeyer (DUI) 48' Blaise N'Kufo (ZWI) 90+1' 2-1

Kaarten: Tom van der Leegte 13' Tom van der Leegte 45' Cedric van der Gun 90+2'