Datum plaatsing: 08-04-2005 19:25:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag zo goed als veilig

ADO Den Haag heeft in een kil en koud Zuiderpark zichzelf zo goed als zeker veilig gespeeld. Ook in het seizoen 2005-2006 zal ADO Den Haag voor 95% zeker uitkomen op het hoogste niveau van de Nederlandse voetbalcompetitie.

In een matige wedstrijd won ADO Den Haag op halve kracht van een zeer zwak De Graafschap. Hoogtepunt van de wedstrijd was de 1-0 van Roy Stroeve en de 'Berenactie' die door de vele supporters tot een succes werd gemaakt.

De inderhaast opgezette actie van de Fan Club Den Haag en ADOFans.NL leverde een mooi schouwspel vlak voor aanvang van de wedstrijd op. Honderden knuffels werden door zowel Den Haag als de Graafschap supporters op het veld geworpen. Trainer Frans Adelaar kwam na de wedstrijd nog speciaal langs de Noord Tribune om zijn waardering te laten blijken voor de actie. Hulde dus voor iedereen die heeft mee geholpen de actie tot een succes te maken.

Over de wedstrijd valt verder weinig te zeggen. ADO Den Haag controleerde vanaf de eerste minuut het duel zonder echte kansen te creeeren. De Graafschap gokte op de counter, maar wist niets te creeeren.
De eerste kans van de wedstrijd leverde direct de 1-0 op. Klungelig uitverdedigen van de Graafschap leverde balbezit op voor Wesley Verhoek, die de bal voorgaf aan Roy Stroeve. Stroeve maakte zijn mooiste doelpunt in Haagse dienst: terwijl hij opsprong, maakte hij de goal achter zijn standbeen langs. Veel meer gebeurde er eigenlijk niet in de eerste helft. Wesley Verhoek werkte hard en was redelijk gevaarlijk, maar liep op een gegeven moment wel erg vaak buitenspel.

In de tweede helft gebeurde meer van hetzelfde. In een gelaten ambiance domineerde ADO Den Haag, maar wist toch maar weinig druk te zetten. Wesley Verhoek kreeg een grote kans op de 2-0, maar Jim van Fessem redde knap. Daarna nam De Graafschap een paar minuten het heft in handen. Het leverde kansen op voor Zongo en Magno. Dorus de Vries was echter attent aan het keepen.

Toen De Graafschap alles of niets ging spelen en Richard Roelofsen inzette als stormram, wist Den Haag de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Jamie Smith deed voor het eerst in de wedstrijd iets goeds en schoot via van Fessem op de lat. Edson hoefde alleen nog zijn schoen tegen de bal te zetten om de 2-0 te scoren. Hierna was de wedstrijd gespeeld. Zowel ADO als De Graafschap kregen nog enkele kansen. Zongo schot op de paal en van der Leegte schoot voor een vrijwel leeg doel hard over.

ADO Den Haag gaat het weekend lekker in: 6 wedstrijden voor het einde weet het bijna zeker de nacompetitie te ontlopen en dat is een behoorlijke verbetering in vergelijking met vorig jaar, waarin dat pas in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen gebeurde.
Als ADO bij RBC een puntje haalt, kan het zich gaan opmaken voor nog een paar ontspannen wedstrijden in het seizoen 2004-2005.

ADO Den Haag De Graafschap 2-0
1-0 Roy Stroeve 18'
2-0 Edson (KPV) 69'