Datum plaatsing: 01-05-2005 19:15:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag ook in Tilburg kansloos

Voor de derde keer op rij heeft ADO Den Haag kansloos verloren. Tegen Willem II werd het in Tilburg 1-0. De haagse formatie opereerde voor de derde keer zonder enige samenhang. Dat ADO ondanks hun off-day toch nog kansen kreeg, zei alles over de wedstrijd: ook Willem II had er weinig zin in.

De 350 supporters die hun club achterna gereisd waren, kregen wederom geen waar voor hun geld. Al vanaf het begin van de wedstrijd, kreeg de aanval van Willem II alle ruimte om te scoren. Zowel Rijaard als Saeijs speelden een barslechte wedstrijd.Dat resulteerde al snel in twee grote kansen voor de Tilburgers. Dorus de Vries hield met name de tweede kans mooi uit het goal. Hij raakte hierbij echter wel op het oog ernstig geblesseerd. Er wordt op dit moment nog gevreesd voor nekletsel, dus laten we hopen dat het meevalt.

De derde keer dat de defensie van ADO alle ruimte gaf aan Willem II, kon de ingevallen Cees Pauwe direct de bal uit het goal halen: 1-0 in de twintigste minuut. Ook Cees Pauwe maakte alles behalve een zekere indruk gedurende de rest van de wedstrijd.

Was het dan allemaal zo slecht? Ja en nee. Ja, want het was gewoon heel slecht. Nee, omdat ADO met gemak een punt had kunnen halen. Willem II was na de overwinning op Ajax in de beker en NAC vorige week absoluut niet fel en geconcentreerd.

ADO combineerde met name in de eerste helft aardige. De eindpass was dan echter elke keer zo slecht dat er nauwelijks grote kansen uit ontstonden. De tweede helft was nog slechter. Pas in de 86e minuut wist ADO Den Haag keeper Moens tot een redding te forceren. En omdat hij dat goed deed, scoorde ADO dus niet en haalde Willem II zijn vierde overwinning op rij tegen ADO. En dus blijft het te hopen dat RBC geen punten gaat halen, want met wedstrijden tegen AZ en Feyenoord in het verschiet, zou het dan wel eens op de laatste competitiewedstrijd tegen NAC kunnen aankomen om de nacompetitie te ontlopen. En dat is een scenario wat we toch niet bedacht hadden. ADO Den Haag liet zijn derde kans op rij lopen om zich veilig te spelen. Hopelijk gebeurt dat volgende week zondag tegen AZ.