Datum plaatsing: 15-05-2005 19:15:00

Verslag en Foto`s ADO Den Haag eenvoudig voorbij NAC Breda

Na de 2-1 winst vorige week tegen topclub AZ had Den Haag deze week in NAC een 'mindere' tegenstander. De club uit Breda stond voor deze wedstrijd een plaats hoger op de ranglijst en Den Haag zou na winst van plaats wisselen met de club van trainer Ton Lokhof.

Na wat rommelige beginminuten, waarin Den Haag een paar maal dicht bij een treffer was kon Cornelisse al in de zevende minuut de bal vrij aannemen en over Doelman Pauwe in het doel schieten.

Daarna zette Den Haag door en kwam steeds vaker in de buurt van NAC Keeper Schollen. Nadat er eerst wat schoten doel hadden gemist wist Den Haag binnen vier minuten -Smith(24') Van de Leegte(26') en Stroeve (28')- de score in haar voordeel om te buigen. Voor een groot gedeelte van de meegereisde NAC aanhang was dat de reden om hun vak te verlaten en zo hun onvrede te tonen. NAC kon daarna weinig meer presteren dan wat overtredingen en het regelmatig buitenspel zetten van de Haagse aanvallers. Vlak voor de rust wist Polak, die onlangs zijn 250ste wedstrijd in het betaald voetbal had gespeeld, nog de 4-1 in te tikken.

Na de rust deed Den Haag het rustig aan. Als men gewild had en meer druk had gezet was een hogere uitslag zeer goed mogelijk geweest. Maar Den Haag zakte wat in en daardoor duurde het tot de 68e minuut voordat Den Haag, ditmaal via verdediger JP Saeijs de 5-1 kon maken. Grujic werd in diezelfde minuut door Frans Adelaar gewisseld voor Alberto Saavedra. NAC wist nog wel een paar keer in de buurt van het doel van Paauwe te komen maar kon geen echte kansen creëren. Toen Smith gewisseld was voor Geert den Ouden en de 11e doelpunt van het seizoen had gemaakt ging Den Haag een paar minuten, tot groot plezier van haar eigen aanhang, de bal rond spelen. Dit tot groot ongenoegen van Arne Slot die met een grove overtreding een eind maakte aan dit spelletje van Den Haag. Scheidsrechter van Dongen had Slot direct rood kunnen geven maar deed dit in tweeën door hem door hem eerst zijn tweede gele kaart te geven en daarna de logische rode kaart.

In de 88e minuut wist Jenner de uitslag nog wat draaglijker te maken voor NAC, maar 6-2 is toch een pijnlijke uitslag voor een club die aan het begin van het seizoen nog Europese ambities had.

Tot groot ongenoegen van het publiek werd na de wedstrijd niet traditie getrouw afscheid genomen van de spelers die Den Haag gaan verlaten. De club heeft op 2 augustus een wedstrijd tegen Club Brugge gepland en tijdens die wedstrijd zal er afscheid genomen worden van de vertrekkende spelers. Hierbij rijst de vraag of spelers dan in staat zijn en toestemming krijgen van hun nieuwe club om tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen naar Den Haag te komen.

0-1 Cornelisse (7)
1-1 Smith (24)
2-1 v.d.Leegte (26)
3-1 Stroeve (28)
4-1 Polak (42)
5-1 Saeijs (68)
6-1 Den Ouden (78)
6-2 Jenner (88)