Datum plaatsing: 10-07-2004 10:30:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - Yeovil Town 2-3 (oefen)

ADO DEN HAAG ONDERUIT TEGEN YEOVIL TOWN

ADO Den Haag heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. Op het oefencomplex De Aftrap werd met 2-3 verloren van de Engelse ploeg. Scheidsrechter Blom maakte een slechte beurt en gaf 3 rode kaarten. Namens ADO Den Haag scoorde Sjaak Polak uit een penalty en Marcel Pronk.

Nadat de gasten met ruim drie kwartier vertraging waren gearriveerd, trapten beide ploegen om 15.15u alsnog af. In een uiterst matige eerste helft zagen de ruim 750 betalende toeschouwers dat ADO Den Haag een paar kleine kansen kreeg. De op proef zijnde Franse spits Cedric Moukouri had daarbij de grootste kans. Zijn schot werd echter door de doelman van Yeovil Town over het doel gewerkt. Even daarvoor kwam Moukouri net te kort bij een goede voorzet van Sjaak Polak. Aan het einde van de eerste helft kreeg Yeovil Town een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Allereerst blokte Dorus de Vries een schot van een aanvaller, waarna de rechtsbuiten van Yeovil Town de rebound op de paal deed belanden. Vlak voor het rustsignaal kreeg Cedric Moukouri alsnog een grote kans. Na een steekpass van Gill Swerts was de inzet van Moukouri net te hoog, waardoor de bal op het dak van het doel belandde.

In de tweede helft bracht Frans Adelaar de nieuw aangetrokken doelman Jimmy van Fessem in het doel. Vlak na de hervatting bleek dat scheidsrechter Blom er niet veel van begreep. In het vriendschappelijke duel, waarin beide ploegen nou niet bepaald hard te keer gingen, deelde de leidsman al vroeg een rode kaart uit aan Alberto Saavedra. De vrije trap die hierop volgde ging via de muur naast het doel van ADO Den Haag. Even later was het raak aan de andere kant van het veld. Daar kreeg Terry Skiverton de rode kaart nadat hij overtreding beging in zijn eigen strafschopgebied. Sjaak Polak benutte de strafschop feilloos. Lang genoot ADO Den Haag niet van de voorsprong, want in de 60e minuut maakte Jevons de gelijkmaker toen hij Youssef el Akchaoui omspeelde en Jimmy van Fessem in de lange hoek passeerde. Niet lang daarna kwam Yeovil Town zelfs op voorsprong door Ibe, waarna scheidsrechter Blom het weer nodig vond om de aandacht op hem gericht te krijgen. Ditmaal stuurde hij Lockwood van Yeovil Town van het veld. Nadat Frans Adelaar bij ADO Den Haag Stefan Huisman, Marcel Pronk en Wesley Zandstra had ingebracht maakte ADO Den Haag vlak voor tijd gelijk. Marcel Pronk werd de doelpuntenmaker. Met het gelijke spel leek iedereen genoegen te nemen, totdat scheidsrechter Blom in de laatste seconden nog een penalty gaf aan de bezoekers. Stephen Reed faalde niet van elf meter en gaf zijn team hierdoor de overwinning.

Robert Al

UITSLAG: ADO Den Haag – Yeovil Town 2-3 (0-0)

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Dorus de Vries (Jimmy van Fessem, 45’), Daniël Rijaard (Stefan Huisman, 68’), Alberto Saavedra, Jan-Paul Saeijs, Youssef el Akchaoui (Wesley Zandstra, 80’), Ferrie Bodde, Gill Swerts, Tommie van der Leegte (Marcel Pronk, 80’), Cedric Moukouri, Roy Stroeve, Sjaak Polak.

DOELPUNTEN: 1-0 Polak (52’, pen), 1-1 Jevons (60’), 1-2 Ibe (66’), 2-2 Pronk (85’), 2-3 Reed (90’, pen)

GELE KAARTEN: Bodde (ADO Den Haag)

RODE KAARTEN: Saavedra (ADO Den Haag), Skiverton, Lockwood (Yeovil Town)

Stefan Huisman

Rob Jansen houdt het voor gezien. Misschien tijd voor versterkingen?

Romeo Castelen had vanmiddag vrij gekregen en kwam zijn "oud"collega's bekijken

Sjaak Polak benut een penalty, door de bal snoeihard in het dak van het doel te schoppen