Datum plaatsing: 03-09-2003 09:05:00

Verslag en foto`s Tonegido - ADO Den Haag 1-4

SIMPELE OEFENWINST ADO BIJ TONEGIDO

ADO Den Haag heeft de oefenwedstrijd op het terrein van Tonegido/Haagse Bluf eenvoudig met 1-4 gewonnen. In een eenzijdig duel schoot Gijs Cales zijn ploeg naar een 0-1 voorsprong.

Hierna waren Arjan van der Laan, Ferry Bodde en Peter Hofstede trefzeker namens ADO Den Haag. Brian Moen redde de eer voor Tonegido.

Terwijl het op de tribunes gonsde van de geruchten over het al dan niet rond zijn van de verhuur van Cedric van der Gun door Ajax aan ADO Den Haag begon een veredeld tweede elftal aan een oefenwedstrijd tegen gastheer Tonegido/Haagse Bluf. Bij de gasten zaten o.a. de voormalige ADO Den Haag spelers Dick Boereboom en Johnny Grünholz op de bank. Na een klein kwartier spelen profiteerde Gijs Cales van een miscommunicatie tussen twee verdedigers van Tonegido. Cales ging hierdoor alleen op doelman Van Rheenen af en omspeelde die eenvoudig. Nog geen minuut later had Arjan van der Laan de score al verdubbeld toen diezelfde doelman Van Rheenen niet goed genoeg reageerde op een afstandschot van Van der Laan. De bal glipte onder de doelman door in de rechterhoek. Het was in die fase van de eenzijdige wedstrijd dat ADO Den Haag even wat extra gas gaf. De gastheren hadden al moeite om de bal in de ploeg te houden, laat staan dat gedacht kon worden aan een fatsoenlijke aanval. Zeker toen ADO Den Haag dus even een stapje harder liep werd het krachtsverschil duidelijk. Ferry Bodde verschalkte daarop met een afstandschot de arme doelman van Tonegido. Michael Ros schoot zelfs nog op de paal. In de verder vriendelijk verlopen wedstrijd kreeg Daniël Rijaard het toch even aan de stok met Jason Schelfhout van Tonegido. Bij een duel kwam de Haagse verdediger te hard in, waarna er een opstootje ontstond. Scheidsrechter Hoonhout loste het probleem professioneel op. Pas in de laatste minuut van het eerste bedrijf kreeg Tonegido een goede kans op een doelpunt. Arne van der Berg schoot echter naast.

In de tweede helft brachten de trainers van ADO Den Haag veel wissels in de ploeg. Zo kwamen Dorus de Vries, Koffi Mensah, Mario van Heiningen en Youssef el Akchaoui in de ploeg. Maar de opmerkelijkste wissel was wel die van Marlon Kruis. De verdediger kwam in de rust in het team, maar verliet 9 minuten later alweer het veld toen hij geblesseerd raakte. Onder doktersbegeleiding verdween hij in de kleedkamers. Precies op het moment dat Marcel Pronk in het veld kwam voor Marlon Kruis scoorde Brian Moen namens Tonegido de eretreffer. Verder dan die ene treffer zou Tonegido niet komen. De ploeg kwam in de tweede helft wel iets vaker in de buurt van het Haagse doel, maar werd nimmer echt gevaarlijk. ADO Den Haag liet daarop de teugels wat vieren en scoorde nog éénmaal. Het doelpunt kwam op naam van Peter Hofstede, die daarmee zijn eerste doelpunt voor ADO Den Haag in het seizoen 2003-2004 scoorde.

Robert Al

KARAKTERISTIEKEN:

UITSLAG: Tonegido/Haagse Bluf – ADO Den Haag 1-4 (0-3)

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot (Dorus de Vries,45’), Daniël Rijaard (Koffi Mensah,45’), Michael Ros, Robert van Boxtel (Marlon Kruis,45’/ Marcel Pronk,54’), Mirano Carrilho (Youssef el Akchaoui,45’), Ferry Bodde, Leonardo dos Santos, Tommie van der Leegte (Mario van Heiningen,45’), Peter Hofstede (Revy Rosalia,66’), Arjan van der Laan, Gijs Cales

DOELPUNTEN: 0-1 Cales (12’), 0-2 Van der Laan (13’), 0-3 Bodde (22’), 1-3 B.Moen (54’), 1-4 Hofstede (62’)