Datum plaatsing: 05-08-2003 09:05:00

Verslag en foto`s Wilhelmus - ADO Den Haag 0-6

ADO PLICHTMATIG LANGS WILHELMUS

In de laatste oefenwedstrijd van ADO Den Haag in de aanloop naar het bekertreffen met de amateurs van Schijndel heeft ADO Den Haag een uiterst plichtmatige 0-6 overwinning behaald.

De doelpunten werden gelijk over de beide helften verdeeld. Vóór de rust scoorden Van der Laan,Castelen en Stroeve, waar Bodde, Rosalia en wederom Castelen na de rust het karwei klaarden.

Trainer Israël begon met enkele wijzigingen ten opzicht van het duel met Athletic de Bilbao, waarin ADO Den Haag flink op haar donder kreeg. Zo had Robert van Boxel in het centrum van de verdediging plaats gemaakt voor Maurice Verberne, en speelde Roy Stroeve in de spits in de plaats van Rik Platvoet, die wegens een kleine blessure rust kreeg. Terwijl de spelers er door de benauwdheid een matte partij van maakten moest Roland Jansen al redelijk vroeg in de wedstrijd aan bak nadat Mirano Carrilho en Jeffrey van As gepasseerd werden door een aanvaller van Wilhelmus. Het schot dat volgde werd echter door Jansen over het doel gewerkt. Na een krap kwartier spelen had Maurice Verberne de score kunnen openen, maar uit een corner kopte hij net naast het doel. Diezelfde Verberne was niet veel later bijna verantwoordelijk voor een tegentreffer toen hij volledig onnodig een terugspeelbal op doelman Jansen in de voeten speelde van een aanvaller van Wilhelmus. Opnieuw bewees Jansen echter zijn waarde voor het team. Naarmate de eerste helft langzaam vorderde kreeg ADO Den Haag wat meer kansjes. Zo zag Ferry Bodde een hard afstandschot nog op de vuisten van  de doelman van Wilhelmus uiteen spatten en zag Roy Stroeve na een fraaie actie Arjan van der Laan vrij staan voor het doel. De lange spelbepaler kon eenvoudigweg tegen de bal aanlopen en de 0-1 op het scorebord brengen. Met de resterende 4 minuten totaan de rust voerde ADO Den Haag via doelputen van Romeo Castelen (hard laag schot na dieptepass van Jeffrey van As) en Roy Stroeve (intikker na vrije trap van Ferry Bodde) de stand op naar 0-3.

In de tweede helft werd er vooral in de verdediging van ADO Den Haag gewisseld. Maurice Verberne, die vlak voor de rust al even geblesseerd raakte, maakte plaats voor Michael Ros, en Mirano Carrilho verliet het veld ten gunste van Marcel Pronk. Doelman Jansen tenslotte werd vervangen door Dorus de Vries. In de tweede helft kreeg Dorus de Vries aanzienlijk minder te doen dan Roland Jansen in de eerste helft. De kansen die er waren speelden zich vooral af voor het doel van Wilhelmus. Zo schoot de mee opgekomen Daniël Rijaard vlak naast, maar wist Ferry Bodde een fraaie dieptepass wel doeltreffend af te ronden. Nadat Daniël Rijaard en Roy Stroeve waren vervangen door Robert van Boxel en Revy Rosalia zou ADO Den Haag de eindstand nog bepalen op 0-6. Zonder al te overtuigend te spelen en overdreven veel moeite te hoeven doen wisten Revy Rosalia en Romeo Castelen de laatste treffers van de avond te maken. Een vlammend schot van Leonardo dos Santos ging ter nauwernood maar naast het doel van Wilhelmus.

Robert Al

UITSLAG: Wilhelmus – ADO Den Haag 0-6 (0-3)

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard (Robert van Boxel), Maurice Verberne (Michael Ros), Jeffrey van As, Mirano Carrilho (Marcel Pronk), Ferry Bodde, Romeo Castelen, Tommie van der Leegte (Stefan Huisman), Roy Stroeve (Revy Rosalia), Arjan van der Laan, Leonardo dos Santos

DOELPUNTEN: 0-1 Van der Laan (41’), 0-2 Castelen (43’), 0-3 Stroeve (45’), 0-4 Bodde (63’), 0-5 Rosalia (82’), Castelen (83’)

SCHEIDSRECHTER: Dick Jol

TOESCHOUWERS: 1.000

DATUM: 05-AUGUSTUS-2003