Datum plaatsing: 29-07-2003 09:00:00

Verslag en foto`s Westlands Elftal - ADO Den Haag 2-6

ADO DEN HAAG RUIM LANGS WESTLANDS ELFTAL

ADO Den Haag heeft de eerste oefenwedstrijd na het Engelse trainingskamp met 6-2 gewonnen van het Westlands Elftal.

Op Sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk ging ADO Den Haag met een 1-2 voorsprong de rust in, waarna in de tweede helft nog 4 doelpunten De treffers kwamen van Van As, Van der Laan (2), Van der Leegte, Castelen en Platvoet.

Het Westlands Elftal, met o.a. de voormalige ADO Den Haag spelers Ruud Zuiderwijk en Jasper van Dijk in de gelederen kreeg al vroeg in de wedstrijd een tegentreffer te verwerken. Bij een corner was het Jeffrey van As die hoog boven iedereen uitkwam en via de grond kon raak koppen. Niet veel later had ADO Den Haag de marge kunnen vergroten, maar doelman Marcel Janssen (Westlandia) kon meerdere malen redding brengen op pogingen van Romeo Castelen en Leonardo dos Santos. Ook Tommie van der Leegte zag halverwege de eerste helft een schot voor het doel langs gaan. Jeffrey van As had bijna uit een identieke situatie als zijn eerste doelpunt gescoord, maar moest tot zijn grote teleurstelling toezien hoe zijn kopbal ditmaal op de lat verdween. Nadat het overwicht van ADO Den Haag tegen het einde van de eerste helft wat begon af te nemen hervond het Westlands Elftal zich een beetje. Eerst was het nog Gerard van Emmerik (VELO) die een volley naast zag gaan, waarna Ruud Zuiderwijk tegen zijn voormalige werkgever de gelijkmaker scoorde. Lang kon het publiek uit het Westland echter niet genieten van de gelijke stand, want nadat Rik Platvoet een aantal kansen nog om zeep had geholpen was het uiteindelijk Arjan van der Laan die op slag van rust kon binnentikken toen Romeo Castelen in eerste instantie onderuit was gehaald.

Met Michael Ros in de tweede helft in de plaats van de geblesseerd geraakte Jeffrey van As begon ADO Den Haag furieus. In een beduidend hoger tempo werd vlot gecombineerd en had het Westlands Elftal geen schijn van kans. Al gauw was de teller opgelopen tot 1-6 na doelpunten van Tommie van der Leegte (schot in de lange hoek),  Arjan van der Laan (intikker na misser van Platvoet), Romeo Castelen (hard schot in het dak na fraaie pass van Ferry Bodde) en uiteindelijk dan de bevrijdende treffer voor Rik Platvoet na een voorzet van Leonardo dos Santos. Vrijwel direct na de treffer van Platvoet kon het Westlands Elftal nog iets terug doen via Dennis Kok (Westlandia), die profiteerde van een fout van Michael Ros. Na deze beginfase die zich liet kenmerken door een hoog tempo zakte de wedstrijd aan beide kanten flink in. Pas tegen het einde van de wedstrijd kreeg ADO Den Haag nog een paar kansen. De ingevallen Roy Stroeve zag na een snoekduik zijn kopbal maar net naast gaan, en Rik Platvoet miste in de slotminuut nog een grote kans na fraai in scoringspositie te zijn gesteld door Roy Stroeve.

Robert Al

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Robert van Boxel, Jeffrey van As (Michael Ros), Mirano Carrilho, Ferry Bodde (Stefan Huisman), Romeo Castelen, Tommie van der Leegte (Marcel Pronk), Rik Platvoet, Arjan van der Laan (Roy Stroeve), Leonardo dos Santos

DOELPUNTEN: 0-1 Van As (10’), 1-1 Zuiderwijk (36’), 1-2 Van der Laan (45’), 1-3 Van der Leegte (49’), 1-4 Van der Laan (53’), 1-5 Castelen (54’), 1-6 Platvoet (60’), 2-6 Kok (62’)

TOESCHOUWERS: 1.000

DATUM: 29-JULI-2003