support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 31 20 6 5 66
2 RJC 31 17 10 4 61
3 GRO 30 17 6 7 57
4 ADO 31 15 10 6 55
5 DOR 31 14 12 5 54
6 GRA 31 16 4 11 52
7 NAC 31 14 7 10 49
8 JAZ 31 13 7 11 46
9 EMM 30 12 6 12 42
10 CAM 31 12 6 13 42
11 VVV 31 11 9 11 42
12 HEL 31 11 8 12 41
13 MVV 31 11 7 13 40
14 EIN 31 8 14 9 38
15 JAJ 31 9 9 13 36
16 TOP 31 9 2 20 29
17 JPS 31 7 7 17 28
18 TEL 31 7 6 18 27
19 DBO 31 5 8 18 23
20 JUT 31 5 8 18 23
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 25-07-2003 09:00:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag 1 tegen ADO Den Haag 2 ipv Wolves


ONDERLING DUEL VERVANGT WOLVERHAMPTON Het trainingskamp van ADO Den Haag in Engeland is geëindigd met een onderling treffen tussen ADO Den Haag 1 en ADO Den Haag 2.


Op het trainingscomplex in Lilleshall verloor het keurkorps van Lex Schoenmaker met 2-3 van de reserves onder leiding van Raymond Atteveld. Direct na het plotselinge annuleren van de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers en het organiseren van het onderlinge treffen vertrok ADO Den Haag halsoverkop naar Nederland. Het trainingskamp wat zo mooi begon met een overwinning tegen Sheffield Wednesday en bejubelende kranteartikelen over Romeo Castelen eindigde in een deceptie.

 

Het had zo mooi kunnen zijn. Een trainingskamp in Engeland op een schitterend complex met een rijke historie voor wat betreft het ontvangen van de Engelse nationale selecties. Daarnaast nog een paar oefenwedstrijden, beginnend tegen het eens grote Sheffield Wednesday, dan een sparringspotje tegen Chester City uit de Conference League, en als klap op de vuurpijl het treffen tegen Wolverhampton Wanderers als sluitstuk. Wolverhampton Wanderers, net als ADO Den Haag een club met rijke historie, al jaren strijdend om promotie naar het hoogste niveau, wat nu gelijktijdig met ADO Den Haag ook eindelijk gelukt is. Tel daarbij op dat beide ploegen elkaar al eens bestreden in Europees verband en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooi duel.

 

Niet dus. Het stadion van Wolverhamton kon niet als lokatie dienen vanwege een recent gehouden concert, waardoor het duel gespeeld zou worden in Telford, niet ver van Wolverhampton gelegen. Ondanks dat het stadion slechts 6.000 toeschouwers kon herbergen was het bij voorbaat al stijf uitverkocht. Maar er kleefde één nadeel aan dit stadion: het was nog midden in een grootschalige renovatie. Om het stadion heen lag bouwmateriaal, onder de tribunes werd nog hard gewerkt, en ook de kleedkamers waren nog niet af. Door de regenval van de afgelopen dag had het werk ook nog eens wat vertraging opgelopen. Reden genoeg voor Wolverhampton Wanderers om op het laatste moment af te zeggen. Diverse pogingen van zowel medewerkers van ADO Den Haag als meegereisde fans om het duel alsnog op een andere lokatie te laten spelen ten spijt, ging de wedstrijd niet door. Om de grote teleurstelling voor de fans enigszins te verlichten besloot ADO Den Haag halsoverkop om een onderling duel van twee maal 35 minuten te organiseren op het trainingscomplex in Lilleshall, zo’n 20 minuten rijden van Telford.

 

Terwijl op het trainingscomplex de regendruppels langzaam maar zeker naar beneden kwamen stond een tiental teleurgestelde ADOfans te kijken naar hoe de selectie van ADO Den Haag in twee groepen werd verdeeld. De hoofdmacht werd gecoacht door Lex Schoenmaker, terwijl Raymond Atteveld de reserves onder zijn hoede nam. Dat de reserves flink partij gaven was wel te verwachten. Voorafgaand aan het duel hadden de spelers bij teamleider Vathouder geld in de pot moeten stoppen, waarvan de winnaars mochten gaan feesten. Alle reden dus voor de reserves om zich kranig te weren. Het waren zelfs de reserves die de eerste kans van de wedstrijd kregen. Igor Korneev gaf een mooie pass op Revi Rosalia die zijn lob maar net over het doel van Roland Jansen zag verdwijnen. Niet veel later was het toch de ploeg van Lex Schoenmaker die op voorsprong kwam. Tommie van der Leegte wist doelman Dorus de Vries te verschalken. Lang zou score echter geen stand houden. Al 5 minuten later had Revi Rosalia de gelijkmaker binnen gekopt. Mirano Carrilho kon op de doellijn ook geen redding meer brengen. Diezelfde Rosalia bleek nog geen minuut later alweer succesvol. Van grote afstand vuurde hij een kanonskogel af, die Roland Jansen alleen maar achter zich in het net hoorde ploffen. Alom vreugde dus bij de reserves die volledig terecht op voorsprong stonden. Tegen het einde van de eerste helft kon Revi Rosalia zich bij voorbaat al laten kronen tot man van de wedstrijd. Rosalia was alert bij een scrimmage en wist daarmee zijn derde doelpunt van de dag te maken. Een zuivere hattrick dus voor de speler uit ADO Den Haag 2.

 

In de rust was Lex Schoenmaker furieus op zijn elftal. Hij verweet zijn mannen een totaal verkeerde instelling te hanteren. “Als jullie zo tegen de Wolves zouden hebben gespeeld hadden jullie er in de eerste helft al 23 om je oren gehad!” foeterde de trainer tegen zijn spelers. Er werd dan ook direct besloten om enkele spelers te wisselen. Zo maakte Leonardo dos Santos de overstap van de reserves naar het eerste team, ten koste van Gijs Cales. Michael Ros, die de eerste helft als grensrechter fungeerde verving Jan-Paul Saeijs en Patrick de Groot mocht bij de reserves de plaats innemen van Dorus de Vries, die op zijn beurt weer de vlag van Michael Ros langs de zijlijn in handen nam. Ondanks de wisselingen bleken de betere kansen wederom van de kant van de reserves te komen, die door hun coach Raymond Atteveld net even iets beter waren ingefluisterd. De hoofdmacht bleek tot halverwege de tweede helft niet in staat om serieus een bedreiging voor de reserves te vormen. Lex Schoenmaker probeerde zijn pupil Romeo Castelen nog aan te sporen om weer eens een sprint-actie langs de zijlijn te maken, maar kreeg nul op het rekest. Castelen, die de hele wedstrijd al zonder al te veel resultaat aan het sprinten was, reageerde in het heetst van de strijd met: “Ja rot op man, ik loop elke keer al voor niets!”. Pas tegen het einde van de wedstrijd, toen het er naar uit zag dat de reserves er met de wedstrijdpremie vandoor zouden gaan leek ADO Den Haag 1 wat aan te zetten. Zo kopte Rik Platvoet over en mocht Ferry Bodde een vrije trap nemen. Mirano Carrilho wist met nog slechts een paar minuten op de klok de aansluitingstreffer voor zijn elftal te maken. Koeltjes tikte hij de bal achter doelman De Groot. Enkele pogingen van Rik Platvoet nog te spijt bleef de stand 2-3. Zelfs een lobje van opnieuw Revi Rosalia, à la Sandro Calabro in de uitwedstrijd tegen Stormvogels Telstar, veranderde niets meer aan de stand. De reserves mochten de pot opeisen.

 

Na afloop werd voor de teleurgestelde fans nog even een groepsfoto gemaakt en ging de selectie aan tafel. Vanwege het afzeggen van de Wolves werd ook het laatste stuk van het tijdschema van ADO Den Haag overhoop gegooid. Laat in de avond werd besloten om alsnog direct te vertrekken uit Lilleshall, om zo zaterdagmorgen vroeg in Den Haag weer aan te komen.

 

Robert Al

 

KARAKTERISTIEKEN:

OPSTELLING ADO DEN HAAG 1: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Jan-Paul Saeijs (Michael Ros), Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Ferry Bodde, Romeo Castelen, Tommie van der Leegte, Rik Platvoet, Arjan van der Laan, Gijs Cales (Leonardo dos Santos)

OPSTELLING ADO DEN HAAG 2: Dorus de Vries (Patrick de Groot), Wesley Zandstra, Maurice Verberne, Robert van Boxel, Mario van Heiningen, Stefan Huisman, Geoffrey Knijnenburg, Revi Rosalia, Igor Korneev, Marcel Pronk, Leonardo dos Santos (Gijs Cales)

DOELPUNTEN: 1-0 Van der Leegte (13’), 1-1 Rosalia (18’), 1-2 Rosalia (19’), 1-3 Rosalia (34’), 2-3 Carrilho (68’)

SCHEIDSRECHTER: Raymond Atteveld

TOESCHOUWERS: 10

DATUM: 25-JULI-2003

 
Van een afstandje leek het stadion van Telford best aardig

Maar al gauw bleek dat het midden in een verbouwing zat



Overal werd gewerkt...

Wolverhampton Wanderers weigerde te spelen. Maar waarom ?

En dus werd er druk overlegd wat te doen met de situatie

Piet de Zoete wist het ook niet meer

En droop met Paul van Lith af. Dan maar een onderlinge wedstrijd...

De regen was in ieder geval niet de spelbreker. Dit was enige plas op het veld

Hier in de hoek van het stadion was de oorzaak gelegen

Dit zou een kleedkamer moeten voorstellen, en dus weigerden de Wolves.

Ook het mooie stadion van Chester City was geen alternatief meer

ADO had er 2 dagen eerder gespeeld, de mensen waren tevreden

Maar voor de Wolves bleek het geen optie. Dus ging de wedstrijd niet door

Zo welkom als hier stond aangegeven waren we dus blijkbaar niet

En dus was een gesloten hek uiteindelijk het resultaat

Leuke mededeling voor al die fans die later pas aankwamen

Op het trainingscomplex in Lilleshall zou dan onderling gespeeld worden

Het complex zag er schitterend uit

De selecties bereiden zich voor



Minami mocht toekijken en hoeft niet te rekenen op een contract



Het complex is immens groot en mooi afgelegen

Het groepje teleurgestelde ADOfans die bijna voor niets naar Engeland waren gekomen









Didi Vathauer legt nog wat uit aan de fans

In de rust maakt Leonardo de overstap van de reserves naar de hoofdmacht

Terwijl Raymond Atteveld zijn reserves bemoedigend toespreekt...

Doet Lex Schoenmaker dat furieus bij zijn mannen die al met 1-3 achter staan.















Dorus de Vries is in de tweede helft grensrechter geworden

En Patrick de Groot mocht zijn plaats innemen

Lex bekijkt het allemaal rustig vanachter een boompje









De wedstrijd eindigde in 2-3. Een overwinning voor de reserves van ADO Den Haag