Datum plaatsing: 17-07-2003 08:55:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - FC Dordrecht 1-0 (oefen)

ADO DEN HAAG NIPT LANGS FC DORDRECHT De tweede oefenwedstrijd heeft ADO Den Haag wel in winst weten om te zetten. Na het eerdere verlies tegen Bursaspor was ADO Den Haag nu met 1-0 de meerdere over FC Dordrecht. Arjan van der Laan maakte tegen het einde van de eerste helft de winnende treffer.

Ten opzichte van de oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag had de basisopstelling op een aantal plaatsen een verandering ondergaan. Zo kwamen Tommie van der Leegte en Igor Korneev niet in actie wegens blessures en speelden Leonardo dos Santos en de Japanner Yuji Minami aan de flanken. Dat de technische staf van ADO Den Haag deze wedstrijd wilde gebruiken om de Japanner te testen bleek al snel. Aanvallen werden zoveel mogelijk via de linkerflank uitgevoerd en de Japanner werd ook regelmatig bij combinaties betrokken. Toch wist hij niet heel veel te laten zien. Pas halverwege de eerste helft werd de wedstrijd even boeiend voor het publiek. Doelman Hogevorst van FC Dordrecht kreeg in die fase wat meer ballen te verwerken en moest zelfs een enkele keer serieus redding brengen. Een van de momenten was een vrije trap van Ferry Bodde die de doelman met een fraaie duik uit de hoek wist te houden. Vlak voordat scheidsrechter Van Meenen voor het rustsignaal zou fluiten maakte Arjan van der Laan de enige treffer van de wedstrijd. Met een mooie pass werd hij schuin vrij voor de goal gezet. Met een doffe knal liet Van der Laan de bal in de lange hoek belanden.

In de tweede helft werd er wederom naar hartelust gewisseld. Zowat de voltallige reservebank kwam aan spelen toe en deed dat niet beter of slechter dan het team dat in de eerste 45 minuten aantrad. Het publiek vermaakte zich net zo min als in het eerste bedrijf, en het was dan ook niet verbazend dat veel mensen richting de auto’s vertrokken toen de donkere wolken weer boven het terrein van Wilhelmus verschenen. Het aftellen naar het eindsignaal was voor menigeen al begonnen. ADO Den Haag kreeg weinig kansen en had het geluk dat Jeffrey van As goed stond op te letten toen FC Dordrecht in een van haar spaarzame aanvallen gevaarlijk werd. De ervaren verdediger ramde de bal echter weg voor deze het doel in kon verdwijnen. Tijdens de tweede helft speelde Leonardo dos Santos een periode als rechtsback toen Daniel Rijaard was vervangen door Romeo Castelen. De Braziliaan deed dat niet onverdienstelijk.