Datum plaatsing: 25-04-2004 14:25:00

Verslag en foto`s NAC Breda - ADO Den Haag 1-0

ADO DEN HAAG VERGEET DURE PUNTEN IN BREDA
ADO Den Haag heeft hele dure punten vergeten mee te nemen uit Breda. Tegen NAC werd met 1-0 verloren, terwijl een deel van de concurrentie opnieuw dichterbij kwam. Voor NAC scoorde Csaba Fehér na 3 minuten de enige treffer.

Scheidsrechter Van Dongen had nog maar net gefloten voor de aftrap van de wedstrijd, toen hij opnieuw zijn fluitje kon hanteren. Csaba Feher zag namelijk dat doelman Dorus de Vries niet goed stond opgesteld en probeerde met een droge knal de doelman te verrassen. De bal verdween tot grote ontsteltenis van de sluitpost laag in de benedenhoek van het doel. ADO Den Haag kwam hierdoor in een lastig parket. Spits Regillio Simons bleek al snel totaal niet in de wedstrijd te zitten en verspeelde iedere bal knullig. Voorin ontbrak het verder aan stootkracht, terwijl ADO Den Haag toch minimaal één doelpunt zou moeten proberen te scoren. Het was typerend voor het slechte spel van Simons dat hij na een half uur spelen de bal eindelijk eens goed dacht af te spelen op een medespeler. Helaas voor Simons bleek deze medespeler de warm lopende Peter Hofstede te zijn, die nog helemaal niet aan het spel deelnam. NAC domineerde dus de eerste helft en kreeg redelijk wat kansen om de score te verhogen. Dorus de Vries had lering getrokken uit zijn fout van de beginfase en keepte voor wat hij waard was. Zo pareerde hij een afstandschot met een stijlvolle duik, en bokste hij een harde vrije trap uit het doel. ADO Den Haag stelde daar in de hele eerste helft weinig tegenover. Tommie van der Leegte volleerde naast het doel van Babos uit een voorzet van Romeo Castelen. Tegen het einde van de eerste helft mocht ADO Den Haag notabene van geluk spreken dat Jan-Paul Saeijs niet van het veld werd gestuurd. Bij een opstootje met de totaal niet populaire Stefano Seedorf deelde Saeijs onder andere een klap uit. Scheidsrechter Van Dongen suste het voorval echter met een gele kaart voor beide kemphanen.

In de tweede helft beperkte ADO Den Haag zich lange tijd opnieuw tot het verdedigen. Alberto Saavedra en Jeffrey van As hadden hun handen vol aan de spitsen Elmander en Boukhari van NAC. Bovendien hadden zij het geluk dat de spitsen niet leken te kunnen scoren. Telkens als een van de aanvallers voor het doel van Dorus de Vries verscheen, werd er lacherig gereageerd op de grote missers die werden geproduceerd, of werd er vol bewondering gereageerd op de fraaie reddingen van Dorus de Vries. Ook in de tweede helft duurde het lang voordat ADO Den Haag serieus bij het doel van Gabor Babos verscheen. Het eerste echte wapenfeit was een aardig schot van Peter Hofstede, recht in de handen van Babos, na 76 minuten spelen. Toen NAC het aanvallen min of meer had opgegeven probeerde ADO Den Haag nog even wat druk te zetten. In doelpunten resulteerde dit echter niet, al was Daniël Rijaard dicht bij een treffer toen zijn voorzet op Peter Hofstede door verdediger Engelaar bijna in het eigen doel van NAC werd gewerkt.

Na afloop van de wedstrijd was Peter Hofstede in de catacomben ontzettend boos op alles en iedereen. Volgens Hofstede was de scheidsrechter uitermate slecht en was hij vooral kwaad op het feit dat ADO Den Haag hier totaal niet had hoeven verliezen. NAC was immers ook bijzonder matig, vooral in de afronding. Tegen SC Heerenveen is het volgens Hofstede de wedstrijd van het seizoen. Daar dient ADO Den Haag punten te pakken, want PSV in Eindhoven is in principe een verloren partij en op de laatste wedstrijd mag het volgens de spits nooit aankomen.