Datum plaatsing: 17-04-2004 14:25:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - FC Twente 1-0

ADO PAKT BELANGRIJKE PUNTEN TEGEN TWENTE ADO Den Haag heeft door een 1-0 zege op FC Twente 3 uitermate belangrijke punten gepakt in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. Door een treffer van Roy Stroeve in de eerste helft werd de zege veiliggesteld.

De rentree van Peter Hofstede in het elftal, een kwartier voor tijd, deed het Haagse publiek veel goed.

Zo zeker als ADO Den Haag halverwege de tweede seizoenshelft op lijfsbehoud af leek te stevenen, zo onzeker was dat lijfsbehoud na een aantal nederlagen op rij geworden. Met in het achterhoofd dat de concurrentie wel punten pakte waren de spelers aan het rekenen geslagen en vergaten zij normaal te voetballen. Met de schorsing van Regillio Simons en opnieuw een blessure voor Rik Platvoet werd uiteindelijk een hernieuwd beroep gedaan op Peter Hofstede. De routinier zat weer op de bank en bracht daarmee de nodige ervaring in het team. Vroeg in de wedstrijd leek ADO Den Haag het opnieuw moeilijk te krijgen. De gasten uit Enschede hadden op papier een sterk elftal en zagen hun spits Adil Ramzi in het eerste kwartier meerdere malen gevaarlijk het Haagse strafschopgebied binnen dringen. Tot opluchting van de toeschouwers liepen de aanvallen keer op keer uit op balbezit voor ADO Den Haag. Toen ADO Den Haag na ruim 20 minuten spelen de eerste serieuze kans van de wedstrijd kreeg, leverde dit wel direct een doelpunt op. Romeo Castelen gaf een uitstekende voorzet die voor de voeten van Roy Stroeve viel. De aanvallende middenvelder schoot op het doel, maar doelman Remco Pasveer leek de bal te keren. De gelegenheidsdoelman liet de bal echter toch onder zich door glippen, waardoor ADO Den Haag op voorsprong kwam. Goed keeperswerk van Dorus de Vries zorgde er aan Haagse zijde voor dat de voorsprong behouden bleef. Ook in de slotfase van de eerste helft bracht De Vries met een fraaie snoekduik redding op een vlammend schot van Adil Ramzi.

In de tweede helft begon Twente met wisselen en probeerde ADO Den Haag er met een scherpe aanval zo nu en dan uit te komen. Na een kleine tien minuten spelen lukte dit toen Leonardo dos Santos een één-twee aanging met Romeo Castelen. Leonardo werd daarbij op snelheid weggestuurd richting het Twentse doel. Zijn uiteindelijke voorzet bleek echter te hoog voor Castelen, die ook op snelheid mee was gekomen naar het doel. Diezelfde Castelen leek even later ook gevaarlijk te worden toen de uitstekend spelende Kazuyuki Toda een steekpass gaf. Castelen was echter net niet op tijd bij de bal om een bedreiging voor doelman Pasveer te vormen. Met de rentree van Peter Hofstede op het veld ging het Haagse publiek nog even vol achter de ploeg staan. De slotfase werd er een van billenknijpen en hopen dat de tegengoal niet zou vallen. Toen de warrig fluitende scheidsrechter Schenkels eindelijk floot voor het einde van de wedstrijd was de ontlading bij heel ADO Den Haag dan ook groot. Met de drie behaalde punten loopt ADO Den Haag weer weg bij de concurrentie en is lijfsbehoud weer een stapje dichterbij.