Datum plaatsing: 21-03-2004 14:25:00

Verslag en foto`s RBC Roosendaal - ADO Den Haag 1-1

ADO DEN HAAG PAKT PUNT BIJ RBC
In een uiterst matige wedstrijd heeft ADO Den Haag weer een belangrijk punt aan haar totaal toegevoegd. In het weekeind waarin Vitesse verloor bij Ajax speelde ADO met 0-0 gelijk bij RBC Roosendaal en vergrootten de Hagenaars de voorsprong op Vitesse tot 4 punten.

Geplaagd door de wind en de zeer zanderige grasmat in het Vast & Goed Stadion hadden beide ploegen veel moeite met het trekken van de aandacht van het publiek. De 5.000 aanwezige toeschouwers kregen dan ook een duel te zien waarin nauwelijks kansen voorkwamen voor beide ploegen. Zo nu en dan viel er wel een klein kansje te noteren, maar echt naam mocht dat ook niet hebben. Na ruim een kwartier spelen kreeg ADO Den Haag tot twee maal toe een corner te nemen, waarbij RBC in de rebound de grootste kans van de eerste helft kreeg. De snelle aanvaller Pius Ikedia mocht alleen op doelman De Vries afgaan. Op het moment dat Ikedia echter had moeten lobben, produceerde hij niet meer dan een slap rollertje wat een eenvoudige prooi bleek voor Dorus de Vries. Even later was een vrije trap van Youssef el Akchaoui bijna gevaarlijk doordat de wind de bal plotseling mee nam. Doelman Aerts kon maar net redding brengen. Nadat ADO Den Haag inmiddels Romeo Castelen geblesseerd had moeten vervangen door Mirano Carrilho zag Björn Daelemans kans om van dichtbij hoog over te schieten.

In de tweede helft wist RBC zo af en toe even wat lichte druk uit te oefenen op het doel van ADO Den Haag. Zo kopte Robert Molenaar over het doel en zag Edwin de Graaf zijn actie eindigen bij de goed uitkomende Dorus de Vries. Youssef el Akchaoui bracht in de rebound van die actie nog goed redding door de bal van de doellijn te weren. Ook in de tweede helft kreeg RBC een uitstekende kans, maar lukte het opnieuw niet om te scoren. Opnieuw was Björn Daelemans de pechvogel. Ditmaal kreeg hij een voorzet van Edwin de Graaf, en wist hij praktisch op de doellijn staand nog over te schieten. Pas tegen het einde van de wedstrijd kreeg ADO Den Haag nog een paar kleine kansjes. Eerst kopte Mirano Carrilho een voorzet van Leonardo naast, waarna Roy Stroeve een volley op de kruising afvuurde. Doelman Aerts wist daar echter op het laatste moment zijn hand tegen te krijgen. De grootste kans voor ADO Den Haag werd door Leonardo om zeep geholpen. Met nog tien minuten op de klok verdween een goede voorzet van Carrilho langs Rik Platvoet, waarna de Braziliaan de bal in het zijnet plaatste. In de laatste minuten van de wedstrijd bracht Dorus de Vries nog een keer boksend redding en kopte Ferrie Bodde een gevaarlijke voorzet naast zijn eigen goal.