Datum plaatsing: 11-02-2004 14:20:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - FC Groningen

ADO DEN HAAG VIA GRONINGEN NAAR EERSTE THUISZEGE
Eindelijk heeft ADO Den Haag dan haar eerste thuiszege in de Holland Casino Eredivisie te pakken. Thuis tegen FC Groningen werd een aanvankelijke 0-1 achterstand omgebogen tot een 3-1 overwinning.

Regillio Simons opende de score namens ADO Den Haag. Roy Stroeve zette de Hagenaars daarna op voorsprong, waarna Simons het karwei vanaf de penaltystip klaarde.

In een koud Zuiderparkstadion begon de wedstrijd nadat Roy Beukenkamp, doelman van FC Groningen en in het verleden ook van ADO Den Haag, een bosje bloemen had gekregen. De sluitpost sluit na dit seizoen zijn actieve carrière af. Na een aarzelende start van ADO Den Haag, waarbij gelegenheidrechtsback Ferrie Bodde al in de eerste minuut een kans weggaf aan FC Groningen, ontwikkelde zich een uitermate saaie en slechte eerste helft. Roland Jansen moest een keer gestrekt bij een aardig schot van FC Groningen, maar was na 25 minuten geslagen toen Sander van Gessel een droog schot los liet. ADO Den Haag kon daar weinig tegenover stellen. Tegen het einde van de eerste helft redde Jansen zijn ploeg nog een keer bij een afstandschot.

In de rust bracht Lex Schoenmaker twee wisselspelers in het veld. Daniël Rijaard en Roy Stroeve maakten hun entree ten faveure van Jeffrey van As en Tarik Oulida. Al na vijf minuten spelen leverde dit een aardige combinatie op. Kazuyuki Toda schoot van afstand op het doel van Roy Beukenkamp. Roy Stroeve probeerde op het laatste moment de bal nog aan te raken, maar stond daarbij buiten spel. Enkele minuten later leverde een fraaie actie van Regillio Simons wel resultaat op. De donkere spits, die in de winterstop voor een half jaar werd vastgelegd schoot zijn ploeg naast FC Groningen. De gelijkmaker zorgde bij ADO Den Haag voor nieuw elan. Bovendien betekende het doelpunt de eerste treffer van ADO Den Haag na de winterstop. Binnen no-time had ADO Den Haag ook haar tweede treffer gemaakt. Roy Stroeve volleerde de bal van een behoorlijke afstand subliem achter Roy Beukenkamp. FC Groningen begon hierop te zoeken naar een treffer, maar slaagde daar wonder boven wonder niet in. Ondanks de flinke druk op de verdediging van ADO Den Haag bezweek die niet. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Regillio Simons een uitstekende kans op zijn tweede treffer. Via de ingevallen Leonardo dos Santos zag hij zijn kans schoon om verrassend te schieten. Het schot verdween echter over. Toch kreeg Simons zijn tweede treffer wel. In de slotminuut ging Leonardo alleen op het doel van Beukenkamp af, en werd daarbij onreglementair door een verdediger onderuit gehaald. Scheidsrechter Braamhaar legde de bal op de stip, waarna Simons de penalty benutte.

Robert Al

KARAKTERISTIEKEN:

UITSLAG: ADO Den Haag – FC Groningen 3-1 (0-1)

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Ferrie Bodde, Alberto Saavedra, Jeffrey van As (Daniël Rijaard, 45’), Youssef el Akchaoui, Kazuyuki Toda, Romeo Castelen (Leonardo dos Santos, 66’), Tommie van der Leegte, Regillio Simons, Tarik Oulida (Roy Stroeve, 45’), Cedric van der Gun

DOELPUNTEN: 0-1 Van Gessel (25’), 1-1 Simons (54’), 2-1 Stroeve (58’), 3-1 Simons (89’, pen)

GELE KAARTEN: Bodde (ADO Den Haag), Matthijs, Van Gessel, Van der Linden (FC Groningen)

Het spandoek voor Dinand en Dean-Maddy ivm het overlijden van Guusje Nederhorst
Ook de stille eerste minuut van de wedstrijd verliep goed.
Het was behoorlijk stil in het stadion

Roy Beukenkamp bedankt voor de bloemen ivm zijn 250e wedstrijd en naderend afscheid