Datum plaatsing: 08-02-2004 14:15:00

Verslag en foto`s Willem II - ADO Den Haag 1-0

STRIJDVAARDIG ADO ONDERUIT IN TILBURG
Een strijdvaardig ADO Den Haag heeft in Tilburg niet weten te winnen van Willem II. Net als in de thuiswedstrijd tegen de Tilburgers verloren de Hagenaars met 1-0. ADO Den Haag kreeg enkele goede kansen op een treffer maar wist die niet te verzilveren.

Willem II tegen ADO Den Haag is een wedstrijd die de geschiedenisboeken in zal gaan. Niet vanwege het vertoonde spel of de uitslag, niet vanwege de gebeurtenissen op of om het veld, maar vanwege de scheidsrechter. Voor het eerst in de geschiedenis van de eredivisie stond namelijk een wedstrijd onder leiding van een niet-Nederlandse scheidsrechter. De Belg Verbist was de gelukkige man. Geassisteerd door zijn landgenoten Simons en Verbruggen probeerden zij zich staande te houden in het Nederlandse voetbal. Trainer Lex Schoenmaker moest zijn opstelling op één plaats wijzigen. Door de gele kaart van Ferrie Bodde tegen Ajax was hij geschorst, waardoor Cedric van der Gun zijn rentree in de basis maakte. Het eerste kwartier van de wedstrijd ging gelijk op, waarbij beide ploegen weinig grote kansen kregen. Toen doelman Dorus de Vries bij een gevecht om de bal zijn tegenstander torpedeerde had de Belgische scheidsrechter zonder pardon een kaart kunnen trekken. De leidsman bedekte alles echter met de mantel der liefde en gaf ADO Den Haag een doeltrap. Vlak daarna kreeg ADO Den Haag haar eerste grote kans. Romeo Castelen schoot van een afstandje op het Tilburgse doel, maar zag de doelman redden. Ook een schot van Tarik Oulida miste net het venijn. Na ruim een half uur spelen in de regen kreeg Cedric van der Gun een enorme kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Oog in oog met de keeper wilde hij deze met een schot passeren. Doelman Peter Zois, op het laatste moment ingevallen voor de niet fitte Geert de Vlieger, wist echte fraai redding te brengen. Vlak voor rust kreeg Willem II ook nog een grote kans. Romano Denneboom kopte net over.

De tweede helft begon voor Willem II zeer sterk. Al in de eerste minuut zag Dorus de Vries een kopbal net over zijn doel vliegen. Enkele minuten later maakte de ploeg van de Haagse trainer André Wetzel perfect gebruik van een slippertje in de Haagse defensie. Bij een snelle uitbraak via Romano Denneboom gleed Alberto Saavedra op de achterlijn uit. Denneboom aarzelde niet en plaatste een perfecte voorzet op de voet van Anouar Hadouir, die met een hard schot Dorus de Vries kansloos liet. ADO Den Haag antwoordde via onder andere een harde volley van Romeo Castelen (net over) en een kopbal van Jeffrey van As uit een corner (net naast). Vlak voor het Haagse Kwartiertje kreeg ADO Den Haag opnieuw een ultieme kans op een doelpunt. Toen Kofi Mensah doorspeelde terwijl er voor de zoveelste keer een speler van Willem II op de grond lag, speelde hij Cedric van der Gun goed aan. De van Ajax gehuurde Hagenaar ging op het doel af en vond op het laatste moment de voet van Regillio Simons. Simons werd echter net teveel gehinderd door een verdediger van Willem II waardoor ook deze kans niet tot een doelpunt leidde. In het Haagse Kwartiertje zette ADO Den Haag nog even extra aan om de gelijkmaker wellicht te forceren. De Hagenaars kregen opnieuw enkele kansen, maar wisten niet te scoren. Toen het vuur er bij ADO Den Haag uit was counterde Willem II nog even en wist het Kofi Mensah zover te krijgen dat hij zijn tweede gele kaart opliep. Doelpunten kreeg het publiek evenwel niet meer te zien.