Datum plaatsing: 19-11-2005 10:25:00

Verslag en foto`s Angst regeert in Zuiderpark ADO Den Haag NEC Nijmegen

Het defensieve voetbal onder Frans Adelaar leidt nog steeds niet tot de gewenste punten. In een vreselijke vertoning wist ADO pas in blessuretijd een echte kans te creëren.

Tot een doelpunt leidde het niet en zo won NEC terecht. De gasten uit Nijmegen kwamen duidelijk voor een punt, maar wisten ondanks dat na vier kansen er één te maken: 0-1

Natuurlijk is het makkelijk om bij slechte resultaten naar de trainer te wijzen, maar Frans Adelaar maakt het er ondertussen wel van. Na anderhalf jaar Adelaar -en de selectie in het veld zoals hij die gevraagd heeft- wordt het veldspel slechter en slechter. Was eerst het probleem dat de kansen niet afgemaakt werden, nu worden er zelfs geen kansen meer gecreeerd. Pas vanaf de 60e minuut lijken bij ADO mensen te gaan denken dat er eventueel ook nog gescoord moet worden. En dat is toch rijkelijk laat.

De 6.000 toeschouwers waren de grote verliezers. NEC kwam zonder pretenties naar Den Haag. Ze hebben een aardig elftal en positioneel is er niks mis met het veldspel. Toch was het duidelijk dat ADO het spel mocht maken. Onbegrijpelijk genoeg was het Den Haag die niet de wil toonde om de drie punten binnen te halen. Er werd niet gejaagd op de bal, het baltempo was laag en de ruimte voor de aanvallers was groot. De eerste twintig minuten gebeurde er werkelijk helemaal niets. Het eerste gevaarlijke moment was voor NEC: De Vries pakte wat sullig een terugspeelbal op en een indirecte vrije trap in het strafschopgebied was het gevolg. Het leverde een hoop stress, maar weinig gevaar op. En zo kabbelde de wedstrijd door. NEC had af en toe een kansje door goed combinatievoetbal, ADO probeerde zonder succes een beetje het spel te maken en men maakte zich op voor weer een 0-0.

Takak dacht daar anders over en wist in de 82e minuut schitterend de 0-1 in te schieten. Het wanhoopsoffensief van Den Haag leverde dan eindelijk de zo vurig gewenste kansen op: Verhoek, Den Ouden en zelfs Saavedra kregen kansen. Toen in de 92e minuut een NEC verdediger de bal uit het dol kopte, vond de zeer slechte scheidsrechter v.Sichem het genoeg: 0-1 en de derde thuisnederlaag van het seizoen waren een feit.

De nederlaag zorgt ervoor dat ADO Den Haag zich nu definitief degradatiekandidaat kan noemen. Adelaar ziet het ongetwijfeld anders, maar op deze manier gaan de punten ook niet komen.

De vraag is alleen: wie gaat voor de ommekeer zorgen? Het elftal of een nieuwe trainer?

ADO DEN HAAG -NEC 0-1
0-1 Takak (82)

Arbiter: v.Sichem
Toeschouwers: 6.000

Geel: Bodde,Saavedra Babos,Tininho