Datum plaatsing: 29-10-2005 10:20:00

Verslag en foto`s ADO niet bij de les, 0-2 verlies

In de 10e competitieronde van de eredivisie wisten de Hagenaars voor de derde opeenvolgende keer niet te winnen.

Frans Adelaar die zijn team wederom als gevolg van blessures moest veranderen en dit keer zelfs Riedewald als rechtsachter zijn debuut in de hoofdmacht moest laten maken, had vooraf verkondigd aanvallend te willen gaan spelen. De eerste tien minuten waren dan ook volledig voor Den Haag. De Alkmaarders werden bij vlagen weggespeeld, maar nadat Sektiuoi in de 16e minuut als gevolg van een verdedigingsfout had weten te scoren zakte de Haagse aanval als een plumpudding in.

Na de 0-1 kwam AZ uit zijn schulp en had het betere van het spel. Voor rust voorkwam Dorus de Vries met een aantal bekwame reddingen dat de score al hoger uit zou vallen.

In de tweede helft begon Den Haag weer fel, maar al snel had AZ weer het betere van het spel. Den Haag kwam wel tot een aantal aanvallen, maar wist deze niet af te maken en vrije trappen gingen hoog over. Na een verdedigingsfout van Geert den Ouden, wist AZ via topspeler Arverladze de 0-2 te maken. Gezien het feit dat ADO Den Haag dit seizoen al eens vaker voor een sensatie heeft gezorgd (Ajax uit, in de blessuretijd van de 2-0 achterstand gelijk komen) was er nog wat hoop voor de Haagse aanhang. Ook het inbrengen van Elia voor Michael Mols kwam de aanval ten goede. Trainer Adelaar ontlokte een boegeroep en een fluitconcert van de tribune toen hij de goed spelende Kolkka verving voor Verhoek, waar iedereen had gedacht dat de slecht spelende Den Ouden gewisseld had moeten worden. Met de komende zware wedstrijden voor de boeg, waaronder Utrecht en PSV uit, is het behalen van punten een nog moeilijker doel geworden. Het is te hopen dat de technische staf het team weer op de rails krijgt en het team met frisse koppies de rest van de competitie in kan laten gaan, want op deze manier lonkt in het gunstigste geval alleen de nacompetitie. En dat is nu niet het doel dat Den Haag zich in het jubileumjaar heeft gesteld.

0-1 Sektiuoi (16)
0-2 Arveladze (55)
Arbiter: Pieter Vink