Datum plaatsing: 16-10-2005 09:55:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag verliest en maakt vrije val

Na een weekje competitierust in verband met de wedstrijden van het Nederlands elftal hervatte ADO Den Haag de competitie met de uitwedstrijd tegen Vitesse Arnhem. ADO Den Haag had zich de afgelopen week nog wel versterkt door De Graaf te huren van Feyenoord.

In de opstelling waren enkele veranderingen doorgevoerd. Zo stond Cees Paauwe in het doel in plaats van Dorus de Vries. De reden was hiervoor het plotselinge overlijden van de vader van Dorus de Vries. Den Haag begon aanvallend aan de wedstrijd en had een aantal goede kansen. Cees Pauwe had nauwelijks iets te doen. Tot de dertigste minuut. Toen uit één van de spaarzame Arnhemse aanvallen Benson geheel de verhouding in de 1-0 wist in te tikken. Den Haag was daardoor even van slag, maar wist zich snel te hervatten en vlak voor rust wist Roy Stroeve de 1-1 op het scorebord te zetten.

Na rust begon Vitesse met een fel aanvallend spel waardoor Den Haag meer op eigen helft werd teruggedrongen. In de 71e minuut wist Den Haag nog wel te scoren, onfortuinlijk genoeg was dit Ferrie Bodde die in eigen doel scoorde. Met het inbrengen van aanvaller Verhoek voor verdediger Rijaard toonde trainer Adelaar dat hij geenzins van plan was een verlies te accepteren. Maar daar waar er meer aangevallen wordt, vallen er uiteraard gaten in de verdediging. Hierdoor wist Vitesse een aantal keren dicht bij het Haagse goal te komen, maar niet te scoren. Ook het inbrengen van Michael Mols bracht niet het gewenste resultaat. Een ultieme poging om nog een gelijk spel uit het vuur te slepen, resulteerde in een gapend gat waar Hersi optimaal nut van kon maken en in de 93 minuut de 3-1 kon intikken. Den Haag maakt door dit verlies een vrije val op de ranglijst en staat nu voorlaatste, boven RBC dat nog geen wedstrijd heeft weten te winnen.

Het verlies mag dan zwaar lijken, maar het is niets vergeleken bij het verlies dat Dorus de Vries dit weekend heeft geleden. Wij wensen hem en zijn familie dan ook veel sterkte bij het verwerken van het verlies.