Datum plaatsing: 16-09-2005 09:50:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag en FC Twente stellen zwaar teleur

ADO Den Haag en FC Twente legden een bijzonder povere partij op de mat. In het Zuiderpark was er een eerste helft zonder emotie, snelheid en echte kansen. Na rust zagen de toeschouwers een paar aardige momenten, maar een doelpunt bleef uit (0-0).

De thuisclub mocht nog de meeste aanspraak maken op meer. ADO probeerde in de tweede helft in ieder geval nog een beslissing te forceren. Niet met volle overgave, maar in ieder geval af en toe durfde de ploeg van Frans Adelaar aan te zetten voor een doelpunt. Twente wekte daarentegen in niets de indruk te willen winnen.

Toch was de kansenverhouding bijna gelijk. In de eerste helft kregen Jean-Paul Saeijs en Daniël Majstorovic uit hoekschoppen identieke kansen. De kopballen van de verdedigers werden beide op de doellijn gekeerd.

Na rust creëerde ADO meer. De beste kans was voor Eljero Elia die inkopte maar Remko Pasveer zag redden. Uit de rebound beukte Aleksandar Rankovic de bal op de lat. In de slotfase veerde het publiek twee keer op. De eerste keer toen Twente uit een scrimmage bijna scoorde en in de negentigste minuut aan de overkant in een zelfde situatie.

Een doelpunt was echter teveel gevraagd. Twente maalde daar het minste om en vierde de 0-0 alsof het een fraaie overwinning had behaald. Toch blijven de Tukkers net als ADO onderaan de middenmoot hangen.

Stadion: Zuiderpark
Toeschouwers: 5.613
Opstellingen:

ADO DEN HAAG: De Vries, Rijaard, Saeijs, Grujic, Rzasa, Rankovic (Stroeve/82), v.d.Leegte, O'Brien, Elia (Verhoek/74), Mols (Den Ouden/78), Kolkka
FC TWENTE: Pasveer, Rahim, Majstorovic, Zomer, Loumpoutis, Niemeyer, Culina, Sjoekov, Touma (Afonso/63), Gakhokidze (Brama/74), N'Kufo