Datum plaatsing: 28-09-2005 09:45:00

Verslag en foto`s SHO in tien minuten uit de droom

ADO Den Haag heeft woensdagavond zeer gemakkelijk de volgende ronde van het KNVB bekertoernooi bereikt, tegenstander SHO werd met 11-1 geklopt

Richard Middelkoop, de ambitieuze trainer van SHO, had zich nog zo goed op het bekertreffen met ADO Den Haag voorbereid. De Barendrechter had de ploeg liefst vier keer bekeken, maar gisteravond mocht dat niet baten. ADO Den Haag maakte in de tweede ronde van de Gatorade Cup korte metten met de zaterdagamateurs uit Oud-Beijerland. De profs uit het Zuiderpark wonnen met maar liefst 11-1 en mogen het in de volgende ronde opnemen tegen FC Groningen.

De bekerdroom is dus uit voor SHO. Dat is jammer, want de ploeg van Middelkoop werd gisteravond in het Zuiderpark gesteund door bijna driehonderd supporters. Zij waren met de verplichte combiregeling (bus- plus toegangskaart) naar Den Haag gekomen. De fans begonnen nog optimistisch aan het bekertreffen. Ze daagden de Haagse harde kern uit met leuzen als 'het is stil aan de overkant', maar dat was na precies tien minuten over. Toen kwam de Haagse doelpuntenmachine op gang en liep ADO Den Haag nog voor rust heel simpel naar een 8-1 voorsprong uit. Dat het geloof in een verrassing nog tien minuten stand hield, was op zich al een wonder. Voordat Capellenaar Geert den Ouden in de elfde minuut na een voorzet van Wesley Verhoek de score openbrak, had doelman Paul Verboom Joonas Kolkka al van score afgehouden. Even later keek Verboom een afstandsschot van Roy Stroeve op de lat, maar toen was het over met het geluk van de doelman en moet hij zich ruim een half uur lang het doelwit in een schiettent hebben gewaand. Twee minuten na de openingstreffer voerde Roy Stroeve de voorsprong op naar 2-0 en 3-0. Alberto Saavedra tekende voor de vierde Haagse treffer. In de 28ste minuut, deed SHO iets terug. Tommie van der Leegte kopte de bal uit een vrije trap van Ramon Salaz achter zijn eigen doelman Dorus de Vries.

De treffer veranderde niets aan het spelbeeld, want binnen een mum van tijd liep de thuisclub uit naar 6-1. Jan Paul Saeijs toonde zich tot twee keer toe bij een hoekschop sterker in de lucht dan de SHO-verdedigers. Kolkka en Den Ouden zorgden voor een 8-1 ruststand.

SHO beet na rust iets meer van zich af. Middelkoop had in de rust afscheid genomen van de verdedigers Ramon Salaz en Cees Nobel. Met Leon van den Ouden en Fredson Lucas zochten de gasten wat meer de aanval. In de tweede helft waren de profs van ADO uiteraard nog veel sterker. Dat overwicht resulteerde in nog drie treffers (Elia, Rankovic en Stroeve), maar de nederlaag was voor SHO al zwaar genoeg.

ADO Den Haag: De Vries; Rijaard, Saeijs, Saavedra, El-Akchaoui; Van der Leegte (59. Bodde), Den Ouden, Rankovic, Stroeve; Kolkka (59. Doherty), Verhoek (46ste min. Elia). SHO: Verboom; Salaz (46. Lucas), Nobel (46. Van den Ouden), Roelof, Gundlach, Roos, End (64. De Jong), Ozawa, Barendregt, Vink, Bakker.

Het scorebord van ADO Den Haag in het Zuiderpark is niet berekend op grote uitslagen. Nadat Aleksander Rankovic in de 67ste minuut zijn ploeg op 10-1 had gebracht sprong het scorebord weer op nul, zodat het in de slotfase er even op leek dat SHO met 0-1 voor stond. Maar in de 86ste minuut maakte Roy Stroeve er 11-1 van en gaf het scorebord weer 1-1 aan. De verlenging kwam er uiteraard niet. SHO-trainer Richard Middelkoop toonde zich na afloop een realist. ,,We waren kansloos, daar kan geen onduidelijkheid over bestaan. Als amateurclub weet je dat er weinig te halen valt. Maar je hebt altijd hoop, maar dat is nu over. Vanaf vandaag telt alleen de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys van zaterdag.

Bekerwedstrijd ADO Den Haag SHO eindstand 11-1