Datum plaatsing: 07-09-2005 09:30:00

Verslag en foto`s Zwak ADO DH verliest van Olympisch elftal

ADO Den Haag heeft woensdagmidaag in het Zuiderpark met 0-4 verloren van het Olympisch elftal waarin ADO Den Haag speler Wesley Verhoek een basisplaats had gekregen.

Het Zuiderpark was redelijk gevuld met voornamelijk schoolkinderen die op hun vrije woensdagmiddag, al dan niet onder begeleiding van hun vader of moeder, de gang naar het Zuiderpark hadden gemaakt.
Zwak ADO DH verliest van Olympisch elftal
In het elftal van trainer Adelaar ontbraken Rzasa (interland met Polen), de geblesseerde O'Brien, Doherty en Bodde. El-Akchoui was ziek. En Wesley Verhoek... die speelde dus vandaag bij de tegenstander. Joonas Kolkka maakte vandaag zijn debuut bij ADO Den Haag.

ADO Den Haag startte de wedstrijd voortvarend en kwam in de derde minuut al tot een 100% kans omdat scheidsrechter Heins een overigens terechte strafschop aan Den Haag toekende. Roy Stroeve wist deze strafschop echter niet te verzilveren doordat hij de bal zo slap in schoot dat Kenneth Vermeer de bal heel makkelijk kon stoppen.

Dat het Olympisch elftal de wedstrijd serieus nam was te zien in het spel dat zij vertoonde. Goede combinaties die uiteindelijk leidden tot de 0-1 in de 9e minuut door uitgerekend hagenees Wesley Verhoek, die de bal vrij achter zijn clubgenoot Cees Pauwe mocht tikken.

Enkele minuten later wist wederom Rajcomar uit een goede aanval te scoren. Zowel Den Haag als het Olympisch elftal kregen wel enkele kansen, maar goed keeperswerk, of was het nou gewoon slecht spitsenwerk? verhinderden dat Den Haag bij kon komen en het Olympisch elftal verder uit kon lopen.

Tot in de 29e minuut dhr. Heins een tweede strafschop toekende, echter dit keer aan het team van Wim van der Zwan. Uit die strafschop wist Bakkal wel te scoren. Vijf minuten later wist Rajcomar de stand op 0-4 te zetten.

De tweede helft begon vijf minuten later omdat de helft van het Olympisch elftal waarschijnlijk de weg was kwijt geraakt in de catacomben van het Zuiderpark. En zoals te doen gebruikelijk is in oefenwedstrijden werd in de tweede helft zowel door het Olympisch elftal als ADO Den Haag driftig gewisseld. Elia wist uit te breken en had nog een fraaie kans onm de score op 1-4 te brengen, maar vlak voor het doel verzuimde hij deze kans af te maken. Rancovic moest in de 55e minuut geblesseerd het veld verlaten net als Verhoek die in de 60e minuut geblesseerd uitviel. Frans Adelaar liet twee spelers uit het tweede elftal, Danilo Pedrini em Samir El-Moussaoui invallen.

Pedrini kwam in de plaats voor Grujic en Samir El-Moussaoui voor Van der Leegte. De oudjes Mols en Den Ouden losten elkaar in het elftal in de 67e minuut.

De conclusie mag getrokken worden dat Den Haag nog steeds een echte spits mist en dat aan deze wedstrijd weinig waarde moet worden gehecht zoals bij alle oefenwedstrijden. Zondag uit bij NAC Breda moet het gewoon weer gebeuren en kunnen er drie punten mee naar huis genomen worden.

Opstelling: ADO Den Haag

Cees Pauwe, Daniël Rijeaard, Jan-Paul Saeijs, Alberto Saavedra, Tommie vd Leegte (80e' Samir El-Moussaoui), Aleksandar Rankovic (55e' Peter Jungsläger), Michael Mols (67e' Geert den Ouden), Roy Stroeve, Joonas Kolkka, Spira Grujic (76e Danilo Perdini), Eljero Elia,

Een uur voor de wedstrijd was het veld nog besproeid en daarna moest de sproei-installatie nog opgeruimd worden

Eyeworks productions gebruikte deze wedstrijd om hun livewedstrijd registratie voor Talpa te verbeteren

Cees Pauwe stond deze wedstrijd in de basis

net zoals Den Haags laatste aanwinst Joonas Kolkka

Wesley Verhoek moest ditmaal tegen zijn collega's spelen

Doherty en O'Brien zaten op de tribune. Oorzaak: respectievelijk lies- en buikspier

Den Haag krijgt een penalty

maar Vermeer weet de bal eenvoudig te stoppen

Verhoek scoort de 0-1 voor het Olympisch elftal

De trainers Rini Coolen en Jan van Staa van FC Twente(16 sept tegenstander van ADO Den Haag) waren eigenlijk voor niets naar het Zuiderpark gekomen

Rancovic is geblesseerd aan zijn hamstring geraakt en zal het het veld moeten verlaten