Datum plaatsing: 27-07-2005 09:25:00

Verslag en Foto`s ADO Den Haag wint van Wolverhampton 3-0 (2-0)

ADO Den Haag speelde woensdagavond in het Zuiderpark Stadion haar 6e oefenwedstrijd in de voorbereiding voor het komende seizoen.

Het Engelse Wolverhampton Wanderers van trainer Glen Hoddle was woensdagochtend al vroeg (3 uur!!) naar nederland afgereisd. Het team uit de Engelse first division heeft een aantal gerenomeerde spelers van naam in dienst zoals: De ex international Paul Ince, de Schotten McNamara en Cameron en de Ierse international Kennedy.

De 2700 Haagsche en Engelse bezoekers zagen een mat Wolverhampton maar een gretig ADO Den Haag. In het Haagsche eftal was Sean Doherty weer aanwezig en zat John O'Brien op de bank.

De eerste minuut van de wedstrijd kregen de bezoekers een goede kans maar doelman Cees Pauwe was alert en wist de inzet te stoppen. Daarna kreeg Den Haag het betere van het spel. Dit resulteerde in de 9e minuut in het doelpunt van de linksbuiten Doherty. In het eerste kwartier moest Aleksandar Rankovic al geblesseerd het veld verlaten. De rest van de eerste helft was redelijk voor ADO Den Haag al moesten de toeschouwers tot de laatste minuut voor rust wachten voordat Tommy van der Leegte de 2-0 kon scoren. Hieraan ging een goede combinatie tussen Doherty en Elia vooraf

In de tweede helft werd er als vanouds in oefenwedstrijden ruimschoots gewisseld. Aan de Haagse kant kwamen O´Brien(60"), Grujic(60") en Jungschläger(80") in het veld. In de 61e minuut wist Roy Stroeve zijn goaltje mee te pikken en zo de 3-0 op het scorebord te zetten.

De wedstrijd was overigens niet alleen voor ADO Den haag en Wolverhampton een oefenwedstrijd ook de TV-zender Talpa van John de Mol gebruikte deze wedstrijd om haar programma "format" zoals dat heet uit te proberen.