16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 09-07-2005 09:10:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - VV Laakkwartier 4-1 (2-1)

Traditiegetrouw wordt er tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen door de BVO's tegen amateurploegen gespeeld. Onder grote belangstelling speelde ADO Den Haag haar eerste oefenwedstrijd zaterdagmiddag tegen plaatsgenoot VV Laakkwartier.

VV Laakkwartier, de club waar ooit Michel Adams en de legendarische Aad Mansveld hun eerst balletje trapten had er alles aan gedaan om de middag tot een succes te maken.

Dat succes werd bekroond door het "brutale" openingsdoelpunt van Van der Valk waarbij de Haagse verdediging niet geheel en al vrij uitging.

De club uit het Zuiderpark wist zich daarna te herstellen en de aanvallen kwamen met grote regelmaat van de klok in de buurt van het doel van de tegenstander. Doordat het team echter nog niet goed op elkaar is ingespeeld, het heeft deze week de trainingen hervat, ontbrak er de routine. In de eerste helft wist Grujic de 1-1 te maken en Mols de 2-1.

In de tweede helft werd er, wederom traditiegetrouw, massaal gewisseld. Zowel Laakkwartier als ADO Den Haag vervingen een aantal spelers. Bij den Haag kwamen Saijes, Verhoek en de Olesen in het veld. Gedurende de tweede helft kwamen Elija, Jungschläger en reserve doelman Van der Kaaij in het veld.

Voor Peter Jungschläger was de invalbuurt een persoonlijk succes want 10 minuten nadat hij in het veld was gekomen wist hij de 4-1 te maken. Jungschläger heeft vorig jaar in het weliswaar gedegradeerde tweede elftal van Den Haag aangetoond een waardevolle speler te zijn.

Ook de topscorer van het vorige seizoen, Geert den Ouden, pikte in deze wedstrijd een doelpunt mee.

Tijdens de warming-up laat nieuwkomer Michael Mols zien dat hij nog steeds de bal goed weet te beheersen

Spirea Grujic weet de 1-1 in te koppen

Sean Dorethy liet zien dat hij ook een aanwinst voor het team is

Lex legt in de rust aan Olesen uit wat er van hem verwacht wordt in de tweede helft