Datum plaatsing: 04-12-2005 09:05:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag nipt langs Sparta Rotterdam

Voor de eerste maal dit seizoen wist ADO Den Haag in een uitwedstrijd de winst naar zich toe te slepen.
Makkelijk kwam die winst niet tot stand. Sparta oefende vanaf het eerste moment druk uit op het Haagsche goal.

Hetgeen resluteerde in een aantal aardige kansen voor de Rotterdammers, maar tot scoren wist men nog niet te komen. Geheel onverwacht kwam Kolkka als een duveltje uit het doosje voor Sparta keeper Ponk te staan en wist hem simpel te passeren of beter gezegd Ponk zat er volkomen naast.
In het elftal van Den Haag waren als gevolg van schorsingen Rankovic, Saeijs en Reijaard niet van de partij. Net als tegen NEC mocht Raymond Riedewald de rechtsachter positie innemen.
De voorsprong voor Den Haag werd door Dorus de Vries persoonlijk teniet gedaan door eerst de bal op de rand van zijn strafschopgebied te keren, maar daarna blunderde hij door de bal direct in de voeten van Spartaan Rose te schoppen. Die bedacht zich niet en scoorde de gelijkmaker. Vlak voor rust werd de doorgebroken Michael Mols neergehaald door Zoontjes. Dit leverde een vrije trap op die Ferrie Bodde zeer fraai inschoot en zodoende kon men met de 1-2 stand voor de bezoekers gaan rusten.

In de tweede helft wist Ferrie Bodde opnieuw de aandacht op zich te vestigen. Ditmaal door de ingevallen Ricky van den Bergh onderuit te halen. Hiervoor kreeg hij direct rood van scheidsrechter Wiedemeijer. Dit tot grote woede van de Haagse spelers, want in de eerste helft gaf de scheidsrechter op nagenoeg dezelfde plek alleen geel waar ook rood op zijn plaats zou zijn geweest. Hierna slaagde Sparta er echter niet in de numerieke meerderheid uit te buiten. De ingevallen jeugd internationaal Wesley Verhoek zorgde voor de 1-3. Het werd nog spannend nadat Rose 1 de 91ste minuut zijn tweede treffer van de middag maakte. Maar die goal kon niet voorkomen dat ADO de winst pakte en zo Sparta achterhaalde in de stand.

Sparta
Ponk,De Fauw,Zoontjes, Gudde (Wijks/74),Gudelj (v.d.Bergh/56), Michels,Obodai,Polak,Rose,Cvetkov, Bouaouzan
ADO DEN HAAG:
De Vries,Riedewald,Bodde, Saavedra,El Akchaoui,Stroeve,De Graaf (Jungschläger/46),v.d.Leegte,Kolkka, Den Ouden,Mols (Verhoek/68)