Datum plaatsing: 10-12-2005 09:00:00

verslag en foto`s ADO Den Haag worstelt zich langs RBC

Na de winst in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam was nu de nummer laatste uit de erediviisie de tegenstander van ADO Den Haag

De wedstrijd begon met een leeg MiddenNoord. De supporters hadden massaal besloten om demonstratief hun vak leeg te laten uit onvrede over de toegangsprijzen voor uit en thuiswedstrijden, het hoge aantal buscombiregelingen voor thuiswedstrijden en het feit dat de supporters niet betrokken worden bij bijvoorbeeld de ontwikkeling van het nieuwe stadion.

Den Haag begon de wedstrijd aanvallend. Hoewel men dit de laatste wedstrijden ook geprobeerd had zonder resultaat, was het nu na vijf minuten en vijfenvijftig seconden Tommie van der Leegte die de bal fraai achter keeper Volders van RBC wist te plaatsen. Menig Haags supporter dacht toen dat het een monsterscore zou worden, maar helaas bleef hier de wens de vader van de gedachte. Den Haag had wel de eerste twintig minuten het betere van het spel, maar wist de score niet verder uit te bouwen.

Daarbij moet in ogenschouw worden genomen dat het slechte aanvallende spel van RBC het de Haagse verdediging niet echt moeilijk maakte, waardoor de Roosendaalse aanvallen meestal op niets uitliepen. De tweede helft begon Den Haag wederom fel en aanvallend, maar ook RBC had in de rust te horen gekregen dat men geconcentreerder moest gaan spelen en dat men waarschijnlijk wat meer kansen zou creëeren. Gelukkig was dat voor de Haagse aanhang niet het geval en zodoende duurde het tot de achtenzeventigste minuut voordat Joonas Kolkka de 2-0 kon intikken na een redelijk fraaie combinatie. De 3-0 kwam tot stand na een kort genomen corner die door Kolkka werd genomen en in combinatie met El Akchaoui makkelijk voor werd gezet, waarna Kolkka van veraf verbazingwekkend door de Roosendaalse verdediging in de touwen kon schieten. Door deze winst is de Haagse ploeg enkele plaatsen gestegen op de ranglijst en heeft men het zelfvertrouwen terug, zodat men volgende week de moeilijke thuiswedstrijd tegen Feyenoord met veel zelfvertrouwen in kan gaan en wie weet ook dan voor een stuntje kan zorgen.