Datum plaatsing: 12-02-2006 20:05:00

verslag en foto`s Opnieuw geen punten voor ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft de wedstrijd tegen Ajax met 1-2 verloren. Voetbal was niet het belangrijkste in het Zuiderpark vandaag. Alles stond in het teken van de gebeurtenissen van afgelopen vrijdag.

In dat opzicht boekte ADO Den Haag wel winst: de wedstrijd verliep zonder incidenten, al was de sfeer soms wat grimmig te noemen. Een overwinning voor de supporters en de club dus, de punten moeten maar in Almelo gehaald worden!Opnieuw geen punten voor ADO Den Haag

ADO Den Haag begon de wedstrijd weer eens in een nieuwe opstelling. Grujic keerde terug in de verdediging, Rzaza, Bodde en Stroeve stonden op het middenveld en Elia, Kolkka en Mols in de spits. ADO Den Haag heerste op het veld en creeerde ook voldoende kansen. Al vroeg in de wedstrijd schoot Mols op de paal, maar het was toch ajax die de 0-1 aantekende. Na een vrije trap werd er weer eens slecht opgelet en kon Grygera de rebound makkelijk inschieten. ADO Den Haag herstelde zich snel, nog geen drie minuten later was de stand alweer gelijk: Mols nam een hoge bal knap aan, draaide weg en schoot van grote afstand langs doelman Stekelenburg: 1-1. En ADO bleef kansen krijgen. Maar het was allemaal nét niet.

In de tweede helft bleef ADO Den Haag prima overeind. Elia kon tot twee keer goed voorzetten, maar ADO kwam steeds net een teentje tekort, of voerde de combinatie te ver door. En helaas is Klaas Jan Huntelaar gewoon een hele goede spits. Na een foutje van Grujic plaatste hij de bal keurig in de verre hoek: 1-2.

Adelaar wisselde Grujic terecht voor Kum, maar de wissel van Mols was een stuk vreemder. In plaats van de balvaste Mols, kwam nieuweling Roiha in de ploeg en daarmee verloor ADO zijn aanspeelpunt voorin. Roiha speelde wederom zwak en onopvallend. Het is zeker niet degeen die ADO aan de broodnodige doelpunten gaat helpen, zoals het er nu uitziet.

En zo golfde de wedstrijd op en neer. Ajax probeerde de wedstrijd op de counter uit te spelen en raakte daarbij ook nog een keer de paal. ADO Den Haag zette aan en bleef kansen creeeren. Allemaal zonder het zo vurig gewenste succes: de gelijkmaker. In de 92e minuut was de grootste kans voor Paulus Roiha. Hij schoot prima in, maar Stekelenburg zorgde ervoor dat de drie punten mee naar Amsterdam konden.

ADO DEN HAAG - AJAX 1-2

0-1 Grygera (30)
1-1 Mols (33)
1-2 Huntelaar (55)

Arbiter: Luinge

Toeschouwers: 8.600

Geel: Bakkati, Stroeve (ado) Rosenberg,Grygera (ajax)

ADO DEN HAAG: Drobny ,Bakkati,Grujic (Kum/68),Saavedra,El Akchaoui,Stroeve, Bodde,Rzasa (De Graaf/78),Elia,Mols (Roiha/54),Kolkka

AJAX: Stekelenburg,Grygera,Heitinga, Vermaelen,Emanuelson,Sarpong (Boukhari/ 84),Maduro,Lindenbergh,Rosales, Huntelaar,Rosenberg

Opnieuw geen punten voor ADO Den Haag tegen AJAX
Zoals burgemeester Deetman had bevolen waren er geen Ajax supporters bij de wedstrijd welkom
De United Cheers waren uiteraard wel van harte welkom
Frans Adelaar mocht voor de TV vertellen wat hij er allemaal van vond
En "vriend" Luinge werd van harte welkom geheten door het Haagsche publiek
Storkie vroeg zich af waarom het "uitvak" leeg was

Bakkati legt een Ajaxied over de knie

Luinge vindt het een beetje te veel en deelt gele kaarten uit

Afscheid van JP Saeijs in de rust. De fotocollage die hij ontving van de 9 jaar dat hij bij Den Haag speelde,