Datum plaatsing: 16-04-2006 19:20:00

Verslag en foto`s Onvrede overheerst na nederlaag tegen Sparta

ADO Den Haag heeft een goede mogelijkheid laten liggen om aan klantenbinding te doen. In een nagenoeg uitverkocht Zuiderpark was door de tussenstand bij NAC - PSV al snel duidelijk dat zowel ADO als Sparta volgend jaar weer in de Eredivisie mogen uitkomen.

Het verschil in wedstrijdinstelling gaf de doorslag: Sparta ging voor de winst, waar ADO het allemaal wel best vond. Die offensieve instelling leverde de terechte overwinning op voor de Kasteelbewoners.

Alle scenario's waren uitgebreid doorgenomen en de spanning was duidelijk voelbaar bij beide ploegen toen de wedstrijd begon. ADO deed het het minst slecht en creeerde een paar kansen. Op het moment dat duidelijk werd dat NAC op achterstand kwam, gaf ADO het initiatief uit handen. De eerste helft sleepte zich voort. Kansen waren er nauwelijks en de supporters van ADO en Sparta vermaakten zich met het toezingen van elkaar en het gezamelijk zwaaien naar de supporters uit Breda.

In de tweede helft dacht ADO op dezelfde manier door te gaan, maar Wiljan Vloet dacht daar anders over. Hij bracht twee offensieve wissels om de wedstrijd open te breken. Adelaar deed niets. En dus nam Sparta het initiatief. Nadat Drobny met een schitterende redding een doelpunt van Rose voorkwam, was het in de 62e minuut 'onze Ricky' van den Bergh die Sparta de 0-1 bezorgde. En weer deed Adelaar niets. In de 66e minuut werd Saveedra simpel uitgespeeld door Bouaouzan en kon op zijn voorzet Cvetkov intikken: 0-2.

Eindelijk vond Adelaar het tijd om te wisselen. Geen spits erin en een verdediger eruit, maar Rzasa voor Bodde. Het leverde uiteraard niets op. Sparta bleef kansen creeeren en ADO Den Haag berustte. Negatieve opvaller was wederom Rankovic die al weken laat zien bang te zijn voor de bal en tegenstander.

Het maakte uiteindelijk dus niet zoveel uit. Wat wel uitmaakte was het zeer slecht georganiseerde 'afscheid' van de vertrekkende spelers. ADO had niets gedaan om dat een beetje luister bij te zetten en dus maakten de spelers er samen met de Noord tribune zelf maar wat van. Het was een schoolvoorbeeld van hoe je niet moet omgaan met dragende spelers als De Vries, Stroeve en El Akchaoui, die een grote bijdrage hebben geleverd de afgelopen seizoenen. Vanaf deze digitale plek dan nog maar eens: Bedankt mannen!

Het woord is nu aan ADO. In de aankomende maanden zal de clubleiding heel hard aan het werk moeten de selectie op peil te krijgen. Laten we hopen dat ze dat gaan doen en uitkijken naar het laatste jaar in het Zuiderparkstadion.

ADO DEN HAAG - SPARTA R'DAM 0-2
0-1 v.d.Bergh (62)
0-2 Cvetkov (66)