Datum plaatsing: 11-09-2005 19:10:00

Verslag en Foto`s ADO Den Haag onderuit in Breda

Na de goede winstpartij tegen SC Heerenveen was zondagmiddag NAC Breda de volgende tegenstander van ADO Den Haag. Bij NAC rommelde het de afgelopen week. Anour Diba had boos de training verlaten en Sander van Gessel had in de krant uitgehaald naar trainer Lokhoff

. Bij ADO Den Haag was alles pais en vree. Afgelopen woensdag werdt weliswaar verloren van het Olympisch elftal maar daar stond tegenover dat Den Haag Joonas Kolka wist te contracteren.

De wedstrijd begon anders dan Den Haag had verwacht, de eerste aanval was wel met Kolkka voor Den Haag maar Arno van der Zwan had daar geen enkel probleem mee. Aan de andere kant van het veld had Dorus de Vries na 1 minuut en 23 seconden het nakijken omdat Zonneveld de bal onberispelijk wist in te tikken.

NAC drukte daarna goed door en wist binnen 23 minuten alle plannen van trainer Adelaar naar de prullemand te verwijzen. Ook het snel wisselen van Verhoek voor Stroeve in de 23e minuut en O'Brien voor El Akchaoui in de 28e minuur mocht niet meer baten. Den Haag ging na die wissels wel beter spelen maar de achterstand was onoverbrugbaar en Arno van de Zwan niet passeerbaar.

In de tweede helft ging Den Haag verder met aanvallen, maar te vaak kwam de bal niet bij een ploeggenoot aan, waardoor een aantal fraaie aanvallen op het middenveld in schoonheid stierven. Den Ouden, Kolkka en Verhoek kregen allen een kans maar geen van hen wist het net te raken. Met het inbrengen van Mols kwam er meer aanval in de ploeg, maar ook hij wist niet de Bredaase verdediging te doorbreken.

NAC kwam in de 77e minuut zelfs nog op 4-0 voordat Den Haag via een penalty in de 84e minuut de stand nog een dragelijk aanzien kon geven, Jan-Paul Saeijs wist deze kans onberispelijk af te maken.

Toeschouwers:13.930

Geel: Mendes (NAC BREDA) Rijaard,Rankovic (ADO DEN HAAG)
Rood : ----

Optellingen:
NAC BREDA: v.Zwam,Elshot,Zwaanswijk (Peto/82),v.Gessel,Vidmar (Kerstens/53) Mendes,Slot,Zonneveld,Jenner,Vonlanthen (Sikora/75),Rigters
ADO DEN HAAG: De Vries,Rijaard,Saeijs, Grujic,El Akchaoui (O'Brien/28), Rankovic,v.d.Leegte,Rzasa,Stroeve (Verhoek/23),Den Ouden (Mols/67),Kolkka

De KNVB had dhr R. Bossen naar Breda afgevaardigd

De ballenjongens en meisjes in afwachting van de spelers

De Haagse supporters hadden het confettikanon meegenomen

De recenste aanwinst van Den Haag, Joonas Kolkka, koos direct de aanval

Maar Zonneveld wist na goed 1,5 minuut de 1-0 voor NAC te scoren

Frans Adelaar ziet dat het niet goed gaat en geeft z'n spelers nog wat aanwijzingen

na de 2-0 komt Wesley Verhoek in het veld in plaats van Roy Stroeve

Ook John O'brien komt in de eerste helft al in het veld. Hij vervangt El Akchaoui

Rankcovic begrijpt niet waarom Bossen hem geel geeft

Michael Mols mag laat in de tweede helft invallen

De Vries baalt dat hij voor de vierde keer een bal achter zich in het net heeft horen ploffen

Jan-Paul Saeijs mag de stand nog een dragelijk aanzien geven door een penalty te benutten