Datum plaatsing: 18-12-2005 19:05:00

Verslag en Foto`s ADO Den Haag de 3e keer ongeslagen tegen Feyenoord

In een spannende wedstrijd heeft ADO Den Haag de wedstrijd tegen Feyenoord gewonnen. In een bijna uitverkocht huis was ADO de 'buren' uit Rotterdam uiteindelijk de baas: 2-1. Grote uitblinker van de wedstrijd was Alberto Saavedra.

De Spanjaard blaakt weer van het zelfvertrouwen en mocht uiteindelijk uit een corner de winnende treffer scoren. Alberto is dus de baas van Rotterdam!

De wedstrijd kon haast niet mooier beginnen. Roelof Luinge werd als vanouds voor de wedstrijd uitvoerig toegezongen. Gehaat in Rotterdam, bejubeld in Den Haag. Toen de goed fluitende scheids in de eerste minuut ook nog direct een (terechte) penalty vanwege hands gaf, kon de middag al bijna niet meer stuk. ADO Den Haag streed voor elke meter en Feyenoord kon daardoor nauwelijks aan goed uitgespeelde aanvallen komen. ADO Den Haag zorgde voor niet al teveel gevaar en Feyenoord was zodoende dreigend, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er verder niet in de eerste helft.

In de tweede helft ontspon zich een open wedstrijd. ADO Den Haag werd moe, maar Feyenoord moest meer ruimte achterin weggeven om tot de gelijkmaker te komen. ADO kreeg zodoende een aantal goede kansen. Michael Mols had een uitgelezen kans om op aangeven van den Ouden de 2-0 in te tikken, maar ook Feyenoord kwam een aantal keer zeer gevaarlijk voor het goal middels Boussaboun, Kalou en Kuyt. In de 68e minuut scoorde Feyenoord dan toch de gelijkmaker. Kalou kopte een knappe voorzet goed in. ADO wankelde maar viel niet. Sergio Greene had de 1-2 op zijn schoen, maar de Vries keerde knap de bal. Daarna werd het de wedstrijd van Saavedra. Verhoek had eerder al 2-1 moeten scoren, maar uit de corner die volgde, kopte Saavedra zich naar de 'man van de wedstrijd'. De overiwnning had nog groter kunnen uitvallen, want Alberto had ook nog de 3-1 in kunnen koppen.

Het maakte de uiteindelijke overwinning er niet minder mooi op. ADO is sinds de terugkeer op het hoogste niveau nog ongeslagen tegen de Rotterdammers en klimt naar de veilige 13e plek. Nog even speciale aandacht voor Geert den Ouden. De vaak bekritiseerde spits speelde een sterke wedstrijd maar in deze vorm is den Ouden in combinatie met Mols en Kolkka een echte bijdrage aan het team. Een mooie middag, met alleen maar winnaars. Behalve natuurlijk voor Erwin Koeman en zijn selectie.