Datum plaatsing: 19-02-2006 19:00:00

Verslag en foto's ADO Den Haag wint eerste finale

Na 720 minuten zonder zege heeft ADO Den Haag zijn eerste overwinning in 2006 binnen: in Almelo werd Heracles met 1-3 verslagen. De zege was een beetje geflatteerd, maar zo werd ook alle pech van de afgelopen weken een beetje weggespeeld.

ADO Den haag startte verassend met doelman Grobny in de basis. De Vries was wel weer wedstrijdfit, maar de goede prestaties van de Tsjech werden beloond en hij mocht dus beginnen.

Bij Heracles waren alle ogen natuurlijk gericht op de Japanner Hyryama, die bij de wedstrijd in Den Haag persoolijk voor de overwinning had gezorgd. De Japanner kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd: op een voorzet kon hij inzetten, maar hij kwam net te laat. Veel meer gebeurde er eigenlijk niet in de eerste helft. Totdat Elia in de 26e minuut verassend de 0-1 schoot. Het leek erop als hij niet meer wist wat hij moest doen en toen maar op het goal schoot. Het bleek een goede keuze, want de bal vloog schitterend het goal in: 0-1. Iedereen in Den Haag - en zeker de 100 meegereisde haagse fans- hoopten dat dit de ommekeer teweeg zou brengen, maar niets bleek minder waar.

Nog geen twee minuten later kwam Heralces alweer op gelijke hoogte. Slap verdedigen en onzeker uitkomen van Grobny zorgede ervoor dat Tanghe heel simpel kon intikken:1-1.

Over de tweede helft valt weinig meer te zeggen. Er gebeurde weinig, maar de wedstrijd was wel spannend. Echte kansen kwam er niet, maar in het Haags Kwartiertje gebeurde het dan toch nog.

De Graaf schoot ADO wat gelukkig op een 1-2 voorsprong en in de laatste minuten was een mooie combinatie tussen Den Ouden en de Graaf de basis voor de uiteindelijke 1-3 zege.

De eerste finale is gewonnen. Zaterdag tegen Vitesse moet dat dan maar eens een goed vervolg gaan krijgen!

Geel: Wuytens

HERACLES ALMELO: Pieckenhagen,Jansen, Hoogma,Reekers (Quansah/82),Looms, Tanghe,Höcher (Wuytens/88),De Vries, Nurmela,Hirayama (Tamerus/64),Sluijter

ADO DEN HAAG: Drobn ,Bakkati,Grujic, Saavedra,El Akchaoui,Jungschläger, Stroeve (De Graaf/62),Rzasa,Elia,Mols (Den Ouden/42),Kolkka

ADO Den Haag wint bij Heracles de eerste finale
Jungschläger mocht voor het eerst in de basis beginnen en hij speelde de hele wedstrijd

Net als bij het hockey moet ook bij voetbal het kunstgras vlak voor de wedstrijd kleddernat worden gespoten