Datum plaatsing: 22-04-2009 21:20:00

ADO DH wint jubileumwedstrijd bij HVV met 8-1

Op een zonovergoten Sportpark De Diepput aan de Van Hogenhoucklaan speelde HVV woensdagavond haar 125 jarige jubileumwedstrijd tegen haar jongere stadsgenoot ADO Den Haag.

Onder behoorlijke belangstelling bracht trainer Atteveld in de eerste helft de volgende spelers in het veld: Coutinho, Kum, Knopper, Bosschaart,  Buijs, Derijck, Tillema Powel, Hoogendorp, Immers, Cornelisse.

De wedstrijd was een vriendschappelijke doch mannelijke wedstrijd, hetgeen resulteerde in een behoorlijk aantal overtredingen waardoor er dus echt gevoetbald werd. Het niveauverschil drukte zich uit in de score.

Met een fraaie omhaal scoorde Powel al na 10 minuten het eerste doelpunt. 3 minuten later tikte Hoogendorp de 0-2 achter jubilerend keeper Daniel Voskamp, die zijn honderste wedstrijd onder de lat stond.

Het derde doelpunt kwam door  een fraaie kopbal  op naamvan Lex Immers, echter de vreugde om dit doelpunt werd gauw getemperd, toen de maker van het doelpunt met een behoorlijke hoofdwond op de grond bleef liggen. Bij het inkoppen van het doelpunt waren hij en zijn tegenstander met de hoofden tegen elkaar gekomen, waardoor een behoorlijke wond was onstaan die later in het Bronovo-ziekenhuis gehecht moest worden. Naar het zich laat aanzien zal Lex de wedstrijd komende zondag moeten missen.

Voor hem in de plaats kwam Kahya het veld in. ADO wist na de blessure van Immers de score uit te bouwen tot 0-5 door doelpunten van Powel en Buijs.

In de tweede helft brachten zowel ADO als HVV de nodige wissels het veld in, voor ADO betekende dit dat er 7 nieuwe spelers het veld in kwamen: Verhoek, de Meersman, Caracciolo, Faber, Teixeira, Resodihardjo en de Geer.
HVV scoorde het eerste en enige doelpunt in de 53e minuut door een penalty. Daarna maakte Caracciolo, die afgelopen maandag nog de kampioenstreffer voor het beloftenteam maakte, een raszuivere hattrick door 3 doelpunten te scoren, waarvan één vanaf 11 meter.

In de 75e minuut bracht Atteveld Tillema (die in de rust gewisseld was) weer in het veld ten koste van Verhoek.

De opbrengsten van de toegang tot de wedstrijd kwamen ten goede van het Richard Krajeck Foundation.

Alle bezoekers waren tevreden over de leuke wedstrijd. De enige smet van de avond was de blessure van Lex Immers.