support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 23 17 2 4 53
2 AZA 23 16 2 5 50
3 FEY 23 13 7 3 46
4 PSV 24 13 6 5 45
5 WII 24 12 5 7 41
6 UTR 23 11 5 7 38
7 VIT 24 11 5 8 38
8 GRO 24 10 5 9 35
9 HER 24 9 5 10 32
10 HEE 24 7 9 8 30
11 SPA 24 8 6 10 30
12 EMM 24 8 5 11 29
13 TWE 24 7 6 11 27
14 VVV 24 8 3 13 27
15 FOR 24 6 6 12 24
16 ZWO 24 6 4 14 22
17 ADO 24 4 6 14 18
18 RKC 24 3 3 18 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 04-10-2003 20:05:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - PSV Eindhoven


PSV WINT EN VERLIEST IN ZUIDERPARK

PSV heeft in het Haagse Zuiderpark overtuigend met 0-4 gewonnen van ADO Den Haag.


Ondanks de winst was er ook verlies voor PSV, dat Mateja Kezman al na een half uur met een rode kaart de kleedkamers in zag gaan. De doelpunten kwamen op naam van Wilfred Bouma, John de Jong, Dennis Rommedahl en Arjen Robben.

 

Onder leiding van de in Den Haag populaire scheidsrechter Roelof Luinge begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Maar al na twee minuten spelen leek het doodsvonnis voor ADO Den Haag getekend. Uit de eerste de beste corner van de wedstrijd wist Wilfred Bouma de afvallende bal in het doel van ADO Den Haag te prikken. ADO Den Haag wist dat het niet bij machte was om de verdedigingslinie van PSV in de problemen te brengen en stond dus voor de ondankbare taak om bijna 90 minuten te moeten strijden tegen een achterstand. De vraag die het Haagse publiek nu begon bezig te houden was hoeveel de eindstand zou gaan bedragen. Na zo’n twintig minuten spelen leek PSV een penalty te moeten krijgen toen Arjen Robben na een pass van John de Jong vrij kwam te staan voor Roland Jansen. Daniël Rijaard maakte echter volgens scheidsrechter Luinge een goede tackle, waarna Robben tegen de vlakte ging. ADO Den Haag kwam zeer sporadisch in de buurt van het doel van Ronald Waterreus. De sluitpost van PSV wist een maal een voorzet van Mirano Carrilho te pakken, en moest enkele minuten later redding brengen op een schot van Cedric van der Gun. Toen de wedstrijd een half uur onderweg was nam deze plotsklaps een wending. Mateja Kezman maakte bij een luchtduel met Jeffrey van As een slaande beweging en werd door scheidsrechter Luinge met een directe rode kaart van het veld gezonden. PSV leek even de organisatie kwijt maar raakte niet in paniek. Dit kwam ook doordat ADO Den Haag ook tegen 10 man niet bij machte bleek om gevaarlijk te worden. De beste kans na de rode kaart was nog voor PSV toen Roland Jansen een vlammend schot van Dennis Rommedahl onschadelijk maakte.

 

In de tweede helft moesten beide doelmannen binnen een korte tijd redding brengen op vrije trappen. Zo stompte Waterreus een vrije trap van ADO Den Haag over zijn doel, en wist Jansen een bal ter nauwernood uit de hoek te werken. Hij kon echter enkele minuten later niet voorkomen dat PSV de voorsprong uitbreidde. John de Jong rondde een scherpe aanval goed af door Jansen kansloos te laten. Door de treffer van ‘Haagse Johnny’ was het verzet van ADO Den Haag definitief gebroken en kon PSV freewheelen naar de zege. Het was aan de off-day van Arjen Robben te wijten dat de score al niet binnen korte tijd flink werd opgewaardeerd. Dennis Rommedahl profiteerde in tegenstelling tot Robben echter wel van de ruimte die hem aan de rechterkant van het veld werd geboden. In de 65e minuut maakte hij zonder al te veel moeite de 0-3. Nadat Arjen Robben in het Haagse kwartiertje nog een enorme kans had gemist wist hij in de 82e minuut dan eindelijk ook het net te vinden. Ook nu vond de aanval weer via de rechterkant van het veld plaats, waar Robben geen strobreed in de weg werd gelegd. Het enige wapenfeit van ADO Den Haag in de tweede helft was een schot van Roy Stroeve dat van ruim 20 meter maar net naast het doel van Ronald Waterreus verdween. Gedurende de tweede helft speelde zich naast de strijd op het veld ook een leuk duel op de tribunes af. Over en weer werd tussen de beide supporterskampen fel naar elkaar gezongen. De Haagse fans bezongen hun concurrenten met teksten als ‘Heel Europa lacht om PSV’, waarna de Eindhovenaren Rinus Israël tot schieten probeerden aan te zetten. Ook het toezingen van scheidsrechter Luinge was opmerkelijk. Van Haagse zijde werd de leidsman niets dan positief toegezongen, terwijl dat van Eindhovense zijde nog wel eens anders was.

 

Op de persconferentie grapte Rinus Israël door aan de pers te vragen in welke minuut het eerste doelpunt van PSV ook al weer viel. ‘Oh ja, in de tweede minuut. Tja, toen was onze wedstrijd al over’. Ook verklaarde de Haagse oefenmeester dat hij PSV heel goed vond spelen en dat hij onder de indruk was hoe simpel PSV het spel uitspeelde. ‘Het leek aan het eind wel of wij 3 spelers misten in plaats van dat zij met 1 man minder op het veld stonden.’ Guus Hiddink, trainer van PSV, ging in op de rode kaart van Kezman, door te stellen dat het geen rode kaart was, omdat Kezman in het luchtduel geen slaande beweging maakte, maar zichzelf probeerde te beschermen. Ook gaf de Eindhovense trainer aan dat hij nog nooit zo massaal had horen zingen door het publiek. Wellicht dat het gezang, bijvoorbeeld aan het adres van Kezman, van invloed was geweest op de rode kaart.

Robert Al

KARAKTERISTIEKEN:

UITSLAG: ADO Den Haag – PSV 0-4 (0-1)

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Michael Ros, Jeffrey van As, Mirano Carrilho (Youssef el Akchaoui,62’), Ferry Bodde, Leonardo dos Santos, Tommie van der Leegte (Marcel Pronk,77’), Peter Hofstede, Cedric van der Gun, Gijs Cales (Roy Stroeve,56’)

DOELPUNTEN: 0-1 Bouma (2’), 0-2 De Jong (54’), 0-3 Rommedahl (65’), 0-4 Robben (82’)

GELE KAARTEN: Bodde, Ros (ADO DH), Hofland (PSV)

RODE KAARTEN: Kezman (PSV, 30’, slaande beweging naar Jeffrey van As)

SCHEIDSRECHTER: Luinge

TOESCHOUWERS: 8.344 (opgave teletekst)

DATUM: 04-OKTOBER-2003

 
PSV pept zich nog even op vóór de wedstrijd

En al na 2 minuten spelen betaalt dat zich uit in een doelpunt

Roelof Luinge: nog altijd immens populair in Den HaagJeffrey van As ligt aangeslagen op het veld

Luinge heeft het gezien, Kezman wacht zijn vonnis af

Van Bommel kalmeert Mateja Kezman enigzins

Van As wordt verzorgd na de elleboogstoot, terwijl Kezman mag douchen

Rinus geeft gelijk wat taktische aanwijzingen

Vrije trap voor PSV

Roland Jansen tikt de bal stijlvol uit de hoekRonald Waterreus had zo af en toe ook wat te doen

John de Jong heeft de stand op 0-2 gebracht

De wissel: Stroeve voor CalesEn niet veel later: El-Akchaoui voor Carrilho

Ook Marcel Pronk mocht invallen. Tommie van der Leegte verliet het veldJohn de Jong werd moegestreden maar voldaan gewisseld


Onderstaande foto`s met dank aan MARKLAZij hadden ook een vlag(getje) bij zich
Mirano's voorzet kon Hofstede niet bereiken
Kezman heeft net Jeffry van As een elleboogstoot gegeven


Kezman kreeg terecht een rode kaart


Hofstede heeft net een beuk gehad, maar volgens Luinge was er niks aan de hand


Janssen redde Den Haag een aantal keren goed


Maar ook hij kon in zijn eentje Den Haag niet behoeden voor een nederlaag


Op het trainingsveld was de ME reeds paraat
 


Onderstaande foto`s met dank aan Marc