Datum plaatsing: 20-09-2003 20:05:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - RBC Roosendaal

ADO DEN HAAG THUIS ONDERUIT TEGEN RBC

ADO Den Haag is er opnieuw niet in geslaagd om de eerste winstpartij in de Holland Casino Eredivisie te behalen. Nadat vorige week concurrent FC Volendam op 1-1 werd gehouden, bleek RBC Roosendaal deze week de sterkste ploeg.

De ploeg van Robert Maaskant zegevierde met 1-2. Namens ADO Den Haag scoorde Peter Hofstede.

Nadat aanvoerder Jeffrey van As afgelopen week had aangegeven dat het op achterstand komen het grote probleem van ADO Den Haag was, begon ADO Den Haag de wedstrijd met een aanvallende instelling. Van der Gun stond als rechtsbuiten opgesteld en Arjan van der Laan maakte zijn rentree in de basis. Vrijwel direct na het startsignaal kreeg Cedric van der Gun al een eerste kans, maar hij miste nog. Ook Ferry Bodde kreeg in de beginfase van de wedstrijd een kans nadat Van der Gun hem goed aanspeelde. Ondanks dat ADO Den Haag de beginfase fris oogde en het meeste balbezit had, kreeg RBC Roosendaal de beste kansen. Na zo’n 20 minuten spelen schoot Sammy Youssouf vol op de rechterpaal, waarna de bal voor het doel langs ging. Roland Jansen hoorde slechts de bal op de doelpaal dreunen. Enkele minuten later was het opnieuw Sammy Youssouf die een grote kans kreeg, maar ook nu wist de aanvaller het net niet te vinden. De verdediging van ADO Den Haag, met de opnieuw sterk spelende Michael Ros, lette even niet op, waarna Youssouf zijn schot aan de verkeerde kant van de paal plaatste. Na deze twee grote kansen voor de gasten nam ADO Den Haag het heft weer even in eigen handen. De ploeg van Rinus Israël zette druk maar moest toch toezien dat de Roosendalers opnieuw profiteerden van de ruimte. Eerst schoot Bike Oliseh nog over, waarna het voor Sammy Youssouf bij de derde keer wel raak was. Met een geplaatst rollertje verschalkte hij doelman Jansen. Tegen het einde van de eerste helft kreeg ADO Den Haag via Gijs Cales nog een enorme kans op de gelijkmaker. De linksbuiten, die sinds lange tijd weer een uitstekende wedstrijd speelde, schoot van afstand vol op de paal, en had de pech dat de bal in de rebound niet in het doel kon worden gewerkt.

In de rust had Rinus Israël naast een donderspeech ook nog Arjan van der Laan gewisseld voor Leonardo dos Santos. Cedric van der Gun ging hierdoor centraal op het middenveld spelen. Toen ADO Den Haag daarna ook nog eens fel uit de startblokken kwam was het slechts een kwestie van tijd voor de gelijkmaker zou vallen. Eerst werd ADO Den Haag nog een penalty onthouden toen Gijs Cales zijn inzet binnen het strafschopgebied met de hand geblokt zag worden door een vallende speler van RBC Roosendaal. Maar nog geen drie minuten later maakte Peter Hofstede de gelijkmaker wel. Mirano Carrilho kwam mee naar voren en vond Hofstede op het laatste moment. Van dichtbij kon de blonde spits de bal voorbij doelman Aerts werken. ADO Den Haag probeerde van de gelijkmaker te profiteren door RBC flink onder druk te zetten. Even wisten de Roosendalers niet wat te doen, maar na een kleine tien minuten was de Haagse storm al weer uitgeraasd. Vanaf dat moment kregen beide ploegen zo nu en dan kansjes op een doelpunt, maar bleef een treffer uit. Tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd. Esad Razic nam ee nvrije trap, die door doelman Jansen slecht werd verwerkt. Centrale verdediger Robert Molenaar van RBC Roosendaal was attent en wist de bal langs Roland Jansen te werken. ADO Den Haag probeerde de tegenslag nog ongedaan te maken door flink te gaan aanvallen, maar slaagde er niet in nog een doelpunt te scoren.