Verslag en foto`s ADO Den Haag - Roda 1-0

ADO Den Haag op de goede weg
Twee teams met twee verschillende doelstellingen voor dit seizoen stonden vanavond tegenover elkaar in het Zuiderpark.

Roda JC dat graag Europa in wil en daarvoor zo hoog mogelijk op de ranglijst wil eindigen en ADO Den Haag dat koste wat kost degradatie dan wel nacompetitie wil ontlopen.

Kon Roda jc 28 januari nog met lege handen naar huis gegaan omdat de wedstrijd als gevolg van de hevige sneeuwval, kort voor de wedstrijd , was afgelast; vandaag kon de selectie van trainer William Vloet wederom met lege handen naar huis.

Na de winst op FC Groningen en het gelijke speel tegen Feyenoord zette ADO Den Haag de opgaande lijn door het begon de wedstrijd fel en aggresief hetgeen resulteerde in een aantal goede kansen in de begin fase van de wedstrijd. En voorzet van japanner Toda werd in de 19 minuut door Cedric van de Gun met een snoekduik ingekopt.
Pas tegen het einde van de tweede helft schakelde Roda JC een tandje bij, maar door een uitstekend keepende Dorus de Vries en goed verdedigend spel van zowel Jean Paul Saeijs als de Spaanse publiekslieveling Alberto 'viva' Saaveedra kwam de club van William Vloet niet tot scoren. De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde met een aanvallend Roda en een goed verdedigend Den Haag, maar Den Haag kreeg geen goed uitgespeelde kansen meer.
Romeo Castelen kwam wel enkele keren in de buurt van het Kerkraadse doel, maar zowel Van Hoogdalem als Luijpers konden de kleine behendige balvirtuoos van scoren weerhouden.
Hoe verder in de wedstrijd hoe meer druk Roda zette hoe beter Den Haag ging verdedigen. De solide verdediging had echter weinig aansluiting naar het middenveld en aanval waardoor het resultaat op 1-0 bleef staan. Maar deze 1-0 levert weer wel drie punten op en hiermee zet Ado Den Haag wederom een stap richting lijfbehoud richting eredivisie.
Zondag mag Den Haag de 'ZES' puntenwedstrijd spelen tegen FC Volendam.

UITSLAG:ADO Den Haag Roda JC 1-0 (1-0)

OPSTELLING ADO DEN HAAG De Vries, Rijaard,Saeijs (Bode 70), Saaveedra, El Akchaoui, Castelen,Toda,Stroeve,v.d.Leegte, v.d.Gun,Platvoet (Leonardo/74)

RODA JC: Kujovic,Sonkaya,v.Hoogdalem, Luijpers,Filipovic,Sergio,v.Dijk, Vandenbroeck (Vicelich/73),Colinet, Sonko (61),Kone,Cristiano (Baslanti/83) DOELPUNTEN: 1-0 vander Gun (19'), 1-0