Datum plaatsing: 22-10-2002 21:45:00

Oefen: SOA - ADO Den Haag 1-9

SOA GEEN PARTIJ VOOR ADO DEN HAAG

ADO Den Haag heeft de oefenwedstrijd tegen de amateurs van SOA met overtuigende cijfers gewonnen. Na 90 minuten spelen stond een 1-9 score op het scorebord. Remco Heerkens was de grote man aan de zijde van de Hagenaars met 4 doelpunten. Ook Roy Stroeve deed van zich spreken met 3 treffers en 2 assists.

Lex Schoenmaker begon tegen SOA met nagenoeg dezelfde opstelling als waarmee hij tegen Heracles de eerste periodetitel met ADO Den Haag veroverde. De wijzigingen waren Dennis den Turk voor de geblesseerde Peter Hofstede (doet zeer waarschijnlijk ook vrijdag tegen Cambuur niet mee) en Maurice Verberne voor de eveneens geblesseerde Jan-Paul Saeijs. Door de afwezigheid van Hofstede stond Roy Stroeve op de spitspositie. Lang hoefde ADO Den Haag niet te wachten tot de eerste treffer te noteren viel. Al na twee minuten spelen opende Roy Stroeve de score. Maar nog geen 4 minuten later wist SOA langszij te komen toen de defensie van ADO wat al te gemakszuchtig werd. Halverwege de eerste helft stelde ADO Den Haag orde op zaken. Gijs Cales was de man van de assists, waaruit eerst Remco Heerkens de 1-2 scoorde, en daarna Roy Stroeve de 1-3 liet aantekenen. Nog voor de 27e minuut had Stroeve zijn derde treffer van de avond gemaakt, ditmaal uit een voorzet van Arjan van der Laan. Remco Heerkens maakte vervolgens de 1-5 na een voorzet van Stroeve, waarna Gijs Cales zijn harde werken beloond zag met een doelpunt. Ook ditmaal was Roy Stroeve de man van de voorzet. Vlak voor de scheidsrechter een einde aan de eerste helft wilde maken viel tot grote hilariteit het licht op het sportcomplex uit.

In de tweede helft kwam bij ADO Den Haag bijna het hele tweede elftal in het veld. Onder hen waren ook Patrick de Groot en Marco Meijer. Na 5 minuten spelen bracht Mario van Heiningen de 1-7 op het scorebord. Niet veel daarna maakte Remco Heerkens zijn derde treffer van de avond, toen hij van buiten het strafschopgebied zijn geluk beproefde met een afstandschot. Diezelfde Heerkens was in de 65e minuut verantwoordelijk voor zijn vierde treffer en daarmee de 1-9 eindstand. Voor het ongeveer 300 koppen tellend publiek (waaronder oud ADO Den Haag speler Ali Boussaboun), was het een wedstrijd van één-richtingsverkeer, waarbij ADO Den Haag (inmiddels weer zonder shirtsponsor) een lekker sparringpotje heeft kunnen spelen. Goed voor het zelfvertrouwen, goed voor de conditie. Niets meer niets minder.

Met dank aan Michel

OPSTELLING ADO DEN HAAG 1e HELFT: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Maurice Verberne, Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Remco Heerkens, Romeo Castelen, Dennis den Turk, Roy Stroeve, Arjan van der Laan, Gijs Cales

DOELPUNTEN: 0-1 Stroeve (2’), 1-1 Speler SOA (6’), 1-2 Heerkens (21’), 1-3 Stroeve (25’), 1-4 Stroeve (27’), 1-5 Heerkens (30’), 1-6 Cales (35’), 1-7 Van Heiningen (50’), 1-8 Heerkens (57’), 1-9 Heerkens (65’)