Datum plaatsing: 04-04-2003 21:30:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Cambuur 3-2

ADO DEN HAAG NA WINST OP CAMBUUR DICHTERBIJ TITEL

Den Haag heeft door een 3-2 zege op Cambuur Leeuwarden een goede stap gezet richting de titel in de Gouden Gids Divisie 2002-2003.

Doordat de enig overgebleven concurrent Emmen met 2-1 onderuit ging in en tegen Eindhoven staan de Hagenaars nu 8 punten los van Emmen, dat over enkele weken als gastheer voor ADO Den Haag zal optreden. ADO Den Haag kwam in het Zuiderpark op een 0-1 achterstand, maar door doelpunten van Gijs Cales, Santi Kolk en Roy Stroeve liep ADO uit naar 3-1. Cambuur wist nog éénmaal tegen te scoren. ADO Den Haag begon uitermate fel aan de wedstrijd en leek de gasten volledig te willen overrompelen. Na 2 minuten spelen had ADO Den Haag daardoor al op voorsprong kunnen komen. Een scrimmage voor het doel van Cambuur leverde enkele schoten achter elkaar op. Roy Stroeve was een van de spelers van ADO die de bal niet tussen de palen wist te krijgen. Nadat de aanvalsgolf van ADO even was geluwd kreeg Cambuur Leeuwarden de kans om even aan de wedstrijd te wennen.

Tot kansen leidde dit echter nog niet, waardoor ADO Den Haag wederom in de persoon van Roy Stroeve gevaarlijk werd. Zijn schot ging, na goed voorbereidend werk van Santi Kolk, naast het doel van Rody Hoegee. Niet veel later kreeg ADO Den Haag te maken met de harde realiteit. Cambuur wist uit een spaarzame kans te scoren toen Ruben Schaken over rechts goed doorging en Roland Janssen met een laag schot in de korte hoek verschalkte. ADO Den Haag toonde echter veerkracht en had de stand al 5 minuten later gelijk getrokken. Peter Hofstede rondde een goede actie af met een terugspeelbal op Gijs Cales. De linksbuiten wist met deze buitenkans wel raad en bracht de stand op 1-1. Nadat ADO Den Haag uit deze gelijkmaker weer moed had geput begon de ploeg weer met aan te vallen. Santi Kolk werd enkele malen in stelling gebracht, maar had nog pech met de afwerking. Maar na enkele pogingen was het dan toch raak voor de huurling van SC Heerenveen. Een actie van Roy Stroeve kwam terecht voor de voeten van Kolk, die zijn schot via een tegenstander in het doel zag verdwijnen. Cambuur leek even de kluts kwijt en ADO Den Haag had daarvan nog kunnen profiteren, maar Roy Stroeve en Peter Hofstede waren net niet gelukkig genoeg.

Na de theepauze ging ADO Den Haag vrolijk verder met aanvallen. Santi Kolk bleef gevaarlijk maar vond doelman Hoegee op zijn weg. Ook Peter Hofstede had enkele keren niet het geluk aan zijn zijde. Pas na 10 minuten spelen kon er weer gejuicht worden. Een hoge bal voor het doel van Cambuur Leeuwarden werd door Roy Stroeve binnen gewerkt, die daarmee weer een doelpunt aan zijn seizoenstotaal kon toevoegen. ADO Den Haag had halverwege de tweede helft nog een penalty moeten krijgen toen Michael Ferrier in het strafschopgebied de bal, onder het toeziend oog van scheidsrechter Braamhaar, tegen zijn hand kreeg. Tot ieders verbazing wuifde de leidsman de claims voor een penalty weg. Nadat Jan-Paul Saeijs met een blessure was gewisseld voor Maurice Verberne ontstonden er voor Cambuur nog wat kleine kansjes. Zeker toen Lionel Lord in de 76e minuut de 3-2 voor Cambuur op het scorebord bracht dachten de gasten nog voor de gelijkmaker te kunnen gaan. Maar verder dan de aansluitingstreffer zou de ploeg van Rob MacDonald niet komen.

Robert Al

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Jan-Paul Saeijs (Maurice Verberne), Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Ferry Bodde, Santi Kolk, Roy Stroeve, Peter Hofstede, Arjan van der Laan, Gijs Cales