Datum plaatsing: 21-03-2003 21:30:00

Verslag en foto`s Heracles Almelo - ADO Den Haag 1-1

ADO DEN HAAG DEELT PUNTEN IN ALMELO ADO

Den Haag heeft voor het eerst sinds tijden een uitwedstrijd niet in winst weten om te zetten. De laatste keer dat ADO Den Haag in een uitwedstrijd punten verspeelde was op 25 oktober 2002 in Leeuwarden tegen de plaatselijke Cambuur (2-1 verlies).

Tegen Heracles Almelo wist de ploeg van Rinus Israël en Lex Schoenmaker slechts met een 1-1 gelijkspel naar huis te keren. Gijs Cales maakte de enige Haagse treffer. Al vroeg in de wedstrijd liep ADO Den Haag tegen een achterstand aan. Thijs Sluiter gaf in de tiende minuut de Haagse verdediging het nakijken en schoot diagonaal langs Roland Jansen de 1-0 binnen. Niet vel later had Heracles de voorsprong kunnen verdubbelen toen Roland Jansen een voorzet van de linkerkant verkeerd beoordeelde en misgreep. Yuri Rose had de bal echter ook niet goed ingeschat waardoor ook hij miste. Na ruim een kwartier spelen wist ADO Den Haag de opgelopen achterstand alweer weg te werken. Santi Kolk brak aan de rechterkant van het veld door en gaf een goede voorzet op een vrijstaande medespeler. Doordat die echter onder de voet werd gelopen kwam de bal alsnog voor de voeten van Gijs Cales, die zonder al te veel moeite de gelijkmaker kon scoren. Terwijl het spel in de eerste helft zich regelmatig verplaatste van het ene doel naar het andere, kregen beide ploegen daar niet echt veel kansen meer bij. Toch probeerde Mirano Carrilho het nog met een afstandschot, maar hij zag zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal verdwijnen.

In de tweede helft kregen beide doelverdedigers kleine kansen te verwerken. Zo moest Roland Jansen reddend optreden bij een schot van Thijs Sluiter. Ook moest Jansen redding brengen nadat bij een corner de bal plotseling vanuit de draai hard op het Haagse doel werd afgevuurd. Aan de andere kant kreeg doelman Van Loo te doen met schoten van Daniël Rijaard (net over), Santi Kolk (hard in het zijnet) en Roy Stroeve. Diezelfde Stroeve vergat na 11 minuten te scoren toen doelman Van Loo problemen had met het controleren van een terugspeelbal. Met het inbrengen van Gabor Torma hoopte de Haagse trainersstaf het tij nog te keren, maar het tegendeel werd waar. Torma kreeg geen kansen en moest net als zijn ploeggenoten toezien hoe Heracles Almelo het slotoffensief begon toen de Haagse verdediging niet meer scherp acteerde. Verder dan een poging tot een omhaal door Rik Platvoet kwamen de Almeloërs echter niet, waardoor ADO Den Haag Emmen twee punten zag naderen.

Robert Al

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Jan-Paul Saeijs, Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Ferry Bodde, Santi Kolk, Roy Stroeve (Gabor Torma), Peter Hofstede, Arjan van der Laan, Gijs Cales

DOELPUNTEN: 1-0 Sluiter (10’), 1-1 Cales (17’)