Datum plaatsing: 14-03-2003 21:25:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - Telstar 1-0

HOFSTEDE LEIDT ADO LANGS TELSTAR

ADO Den Haag heeft wederom 3 punten aan haar seizoenstotaal toegevoegd. Omdat de concurrentie punten morste zal niemand rouwig zijn om het opnieuw magere spel dat werd geboden.

Peter Hofstede kopte na een half uur spelen zijn ploeg uit een corner naar de 1-0 overwinning.

Nadat Gabor Torma vorige week zijn debuut had gemaakt voor ADO Den Haag was het nu de beurt aan de andere huurling. Santi Kolk, vorige week absent wegens een schorsing, stond voor het eerst in de basis als rechtsbuiten en wilde zich hoe dan ook bewijzen voor het Haagse publiek. In de beginfase van de wedstrijd leek ADO Den Haag het spel van de afgelopen weken te willen veranderen. De ploeg zette druk en kreeg direct enkele kansen op een treffer. Al na 6 minuten kreeg Peter Hofstede een hoge bal van Mirano Carrilho toegespeeld. Hofstede leek de bal te kunnen controleren, maar moest toezien hoe doelman De Vries de bal weg bokste. De toekomstige doelman van ADO Den Haag werd voortdurend toegezonden door de Haagse fans, waarbij de meegereisde fans uit Velsen er nog maar eens fijntjes op werden gewezen dat zij hun keeper kwijt zijn. Al na een kwartier spelen werd aan de kant van de bezoekers de eerste wissel doorgevoerd. Johan Pater, voormalig PSV’er, werd als extra aanvaller in het veld gebracht. Dat ADO Den Haag met het binnenhalen van Dorus de Vries een goede zet heeft gedaan werd tijdens het duel voortdurend bewezen. Zo redde De Vries knap op een schot van Peter Hofstede van dichtbij en was hij ook de betere bij een inzet van Santi Kolk. Toch moest de jeugdinternational het antwoord op een kopbal van Peter Hofstede schuldig blijven. Uit een corner kopte de blonde spits na een half uur spelen de 1-0 voor ADO Den Haag binnen. Tegen het einde van de eerste helft kreeg StormvogelsTelstar een goede kans via Silvan Inia. Eerst werd een aanval over rechts nog afgeslagen, waarna de verdediger van een afstand van 30 meter een vlammend schot afvuurde, recht in de handen van doelman Jansen die toch zichtbaar moeite had met het harde schot.

In de tweede helft werd het spel van beide kanten slechter, maar kreeg het publiek toch nog enkele hilarische situaties voorgeschoteld. Eerst was de verdediging van Telstar niet helemaal wakker toen een terugspeelbal bijna in het eigen doel leek te verdwenen. Doelman De Vries spurtte zich in allerijl naar de doellijn, om daar net op tijd redding te kunnen brengen. Aan de andere kant liet Roland Jansen zich bijna de kaas van het brood eten door de goed jagende Johan Pater. Voor de Hagenaars liep dit gestuntel gelukkig goed af. Niet veel later had ADO Den Haag opnieuw het geluk aan haar zijde toen Jansen verkeerd stond en Jan-Paul Saeijs terugkopte. Tot ieders opluchting rolde de bal langs de goede kant van de paal over de achterlijn. Waren er dan ook nog zelf gecreëerde kansen op doelpunten? Ja, maar slechts zeer beperkt. Santi Kolk zag een mooie solo langs een aantal tegenstanders vlak voor het doel van Dorus de Vries eindigen en kon daarmee dus de enige goede kans van ADO Den Haag in de tweede helft niet in een doelpunt omzetten. Langzaam maar zeker kreeg StormvogelsTelstar in de tweede helft namelijk het heft in handen. Niet dat de gasten nou zo bijzonder goed speelden, maar meer omdat ADO Den Haag de gasten geen strobreed in de weg wenste te leggen. Het was dan ook puur aan de onmacht van StormvogelsTelstar te danken dat de uitslag bij 1-0 bleef steken.

Robert Al

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Jan-Paul Saeijs, Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Remco Heerkens, Santi Kolk (Gabor Torma), Roy Stroeve, Peter Hofstede, Arjan van der Laan (Dennis den Turk), Gijs Cales

DOELPUNTEN: 1-0 Hofstede (31’)

GELE KAARTEN: Carrilho (ADO DH), Lee, Inia (StormvogelsTelstar)

SCHEIDSRECHTER: V.d. Hilst

TOESCHOUWERS: 4.602 (opgave teletekst)

DATUM: 14-MAART-2003

Dorus de Vries: volgend jaar ADO Den Haag