Datum plaatsing: 07-03-2003 21:25:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - MVV 1-0

NIPTE ZEGE ADO DEN HAAG OP MVV

ADO Den Haag heeft wederom 3 punten aan haar seizoenstotaal kunnen toevoegen. In het eigen koude Zuiderpark werd het Maastrichtse MVV met een povere 1-0 verslagen. Roy Stroeve was verantwoordelijk voor de enige treffer.

Met een enigszins opmerkelijke opstelling trad ADO Den Haag aan tegen MVV. Omdat Romeo Castelen langdurig is uitgeschakeld en zijn vervanger Santi Kolk nog een wedstrijd schorsing moet uitzitten kozen Rinus en Lex voor Daniël Rijaard als rechtsbuiten. Diens vervanger achterin was Dennis den Turk. De eveneens geschorste Mirano Carrilho werd vervangen door Mario van Heiningen. De van RODA JC gehuurde Gabor Torma begon op de bank omdat Peter Hofstede fit genoeg was. Nadat de beginfase in het teken stond van aftasten kreeg MVV de eerste kans van de wedstrijd. Taiwo dook uit de rug van Saeijs de diepte in en kon alleen op doelman Jansen afgaan. Zijn schot verdween echter net naast het doel. Aan de andere kant van het veld kreeg ADO Den Haag ook een aantal groede kansen. Eerst kwam een kopbal van Hofstede voor de voeten van Stroeve die vrij voor de keeper kwam te staan. Scheidsrechter Koopman zag echter dat de grensrechter buitenspel had gesignaleerd. Nadat Daniël Rijaard van afstand een schot net naast het doel had zien gaan vuurde Peter Hofstede een volley net over de lat. Voordat Roy Stroeve tegen het einde van de eerste helft de speler werd die in korte tijd de beste kansen kreeg moest Roland Jansen nog reddend optreden bij een goede vrije trap van MVV. Eerst werd Stroeve na een steekpass van Arjan van der Laan vrij voor de doelman gezet, waarop hij iets te lang aarzelde en niet veel later kwam hij wederom vrij voor de doelman te staan, maar bracht deze redding. Toch wist Stroeve hem nog in de eerste helft te verschalken. Een afstandschot van Dennis den Turk werd door de doelman van MVV niet goed genoeg verwerkt, waarop Stroeve net iets attenter was en kon binnentikken.

In de tweede helft kon ADO Den Haag het aanvallende spel van de eerste helft niet voortzetten. Meer en meer werden er foutieve passes gegeven en werden de backs van de thuisploeg voorbij gelopen door de snelle aanvallers van MVV. Tel daarbij op dat ADO Den Haag ook nog eens gul was met het weggeven van vrije kansen en de conclusie zou moeten zijn dat MVV vroeg of laat zou scoren. Dat dat laatste uitbleef was geheel te wijten aan het feit dat de aanvallers van MVV totaal niet scherp waren. Zelfs de ingevallen routinier Robbert van der Weert wist niet te profiteren. Met nog ruim 20 minuten te spelen werd nieuweling Gabor Torma door Rinus Israël ingebracht voor Daniël Rijaard en kreeg het Haagse publiek de handen nog even op elkaar. Veel gevaar kon de lange spits echter niet teweeg brengen, al was hij bij zijn eerste balcontact nog wel dicht bij een treffer. Pas in de slotfase werd bij ADO Den Haag besloten een extra verdediger in te brengen om de marge van één doelpunt te behouden tot het laatste fluitsignaal. Maurice Verberne werd ingebracht voor Arjan van der Laan en moest meeknokken in het hart van de verdediging. Met het tijdrekken van o.a. Ferry Bodde bij de cornervlag van MVV wist ADO Den Haag zich naar een zeer moeizame 1-0 overwinning te slepen.