Datum plaatsing: 27-02-2003 21:25:00

Verslag en foto`s FC Eindhoven - ADO Den Haag 0-1

ADO WEER NIPT LANGS EINDHOVEN

Voor de tweede maal dit seizoen heeft ADO Den Haag nipt van FC Eindhoven weten te winnen. Werd het in het Zuiderpark eerder dit seizoen 1-0 door Sandro Calabro, ditmaal werd het 0-1 door die andere spits, Peter Hofstede.

Ondanks de verontrustende berichten vanaf het trainingscomplex in de aanloop naar de wedstrijd kon ADO Den Haag toch in de nagenoeg sterkste opstelling aantreden in Eindhoven. Alleen Ferry Bodde was wegens een schorsing absent. Na een klein kwartier spelen kreeg Peter Hofstede al een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij kon alleen op doelman Wilburt Need afgaan en wilde hem omspelen, waarop de doelman echter redding bracht en Hofstede in een lastige positie manoeuvreerde. Omdat Gijs Cales op de penaltystip vrij stond, besloot de blonde aanvaller die kant op te passen, maar ook Gijs Cales kon deze grote kans niet verzilveren. Enkele minuten hierna kreeg ADO Den Haag een flinke tegenslag te verwerken. Romeo Castelen kreeg tijdens een duel een flinke tik tegen de knie en moest geblesseerd het veld verlaten. Sandro Calabro moest daarom al vroeg zijn trainingspak inruilen voor het wedstrijdtenue. In een eerste helft waarin beide ploegen bijna geen kansen kregen en het publiek zich ook niet echt kon vermaken kreeg ADO Den Haag nog wel een kansje toen Gijs Cales een voorzet op Peter Hofstede gaf. Doelman Need was echter net iets eerder bij de bal en maakte de kans onschadelijk. FC Eindhoven was slechts eenmaal gevaarlijk in de buurt van het doel van Roland Jansen toen Ismail Ayaz in het zijnet schoot.

In de tweede helft hadden beide ploegen er wederom geen behoefte aan om het publiek echt een boeiende wedstrijd voor te schotelen. Het spel bleef eentonig, met veel slechte passes en weinig grote kansen. Het duurde dan ook vrij lang tot er weer eens een kansje te noteren viel. Roy Stroeve plaatste na een kwartier spelen een kopbal goed richting het doel van FC Eindhoven, maar Wilburt Need, de voormalige doelman van PSV, werkte de bal ternauwernood over het doel. Ook een minuut later toen er een scrimmage voor zijn doel plaatsvond was hij tot twee keer toe op de goede plaats aanwezig om de schoten van Hofstede en Carrilho te pareren. Pas na 71 minuten spelen moest FC Eindhoven een tegentreffer incasseren toen Peter Hofstede uit de draai van een redelijke afstand goed in schoot. Een publiekswissel was het gevolg voor de aanvoerder van ADO Den Haag, die door een ziekte nog met een conditionele achterstand kampte. Aan het einde van de wedstrijd waren Sandro Calabro en Dennis den Turk nog in de gelegenheid om te denken over een hogere score. Calabro zag zijn inzet echter eindigen bij de doelman en Dennis den Turk leverde een zeer matige voorzet af op Sandro Calabro, waardoor wederom doelman Need redding kon brengen.

Robert Al

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard (Remco Heerkens), Jan-Paul Saeijs, Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Dennis den Turk, Romeo Castelen (Sandro Calabro), Roy Stroeve, Peter Hofstede (Maurice Verberne), Arjan van der Laan, Gijs Cales

DOELPUNTEN: 0-1 Hofstede (71’)

GELE KAARTEN: Carrilho, Heerkens, Jansen (ADO DH), Wellens, Schepers (FC Eindhoven)

SCHEIDSRECHTER: Luinge

TOESCHOUWERS: 1.678

DATUM: 27-FEBRUARI-2003

Onderstaande foto's met dank aan MARKLA

Voor de wedstrijd loopt Jan Paul zich warm

Govert doet dat ook, je weet maar nooit!!

Carrilho controleert de hoogte van de grassprietjes

Scheidsrechter en vriend Luinge was er dit keer ook weer bij

Er waren meer hagenezen dan eindhovenaren aanwezig

Omdat Bodde geschorst was stond Dennis den Turk weer in de basis

In de tweede helft mocht Heerkens in het veld komen voor Rijaard. om zo meer aanval in het spel te brengen

Wilburt Need tikt duidelijk de bal over, maar vriend Luinge gaf gewoon een doeltrap!?

Even later tikt de geblesseerde maar toch spelende Hofstede de 0-1 in

De laatste minuten waren voor de bank van Den Haag spannend.