Datum plaatsing: 08-12-2002 21:15:00

Verslag en foto`s FC Haarlem - ADO Den Haag 0-3

ADO OOK DE STERKSTE IN HAARLEM Ook de uitwedstrijd in Haarlem tegen de plaatselijke FC Haarlem heeft ADO Den Haag in winst weten om te zetten. In een koud Haarlem bleek ADO na 90 minuten met 0-3 de sterkste.

In de eerste helft waren Peter Hofstede en Gijs Cales trefzeker. Na de rust maakte Roy Stroeve de derde treffer voor de equipe van Rinus Israël en Lex Schoenmaker. ADO Den Haag had haar sterkste elftal aan de start van de wedstrijd staan. Na de bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk waren er nog wat onzekerheden over het meedoen van Mirano Carrilho en Gijs Cales. Beide spelers waren echter voldoende hersteld om te kunnen beginnen. Vanaf het begin van de wedstrijd bleek dat Haarlem geen geduchte opponent zou worden. De ploeg van Leo van Veen ontbeerde duidelijk kwaliteit en ADO Den Haag hoefde niet tot het uiterste te gaan om het overwicht te behouden. De score werd al vrij snel 0-1 toen Peter Hofstede een corner goed achter doelman Koroglu kopte.

Hierna was Jan-Paul Saeijs tot twee maal toe in de buurt van een treffer. In eerste instantie werd een hard afstandschot geblokkeerd door een tegenstander. Uit de daaropvolgende corner kopte de lange centrumverdediger rakelings over. De uitblinker in de eerste helft, Romeo Castelen, was ook enkele malen gevaarlijk voor het Haarlemse doel. Zo kreeg Castelen diverse passes waardoor hij alleen op de doelman kon afgaan, of hij de achterlijn kon halen en een voorzet kon geven. Tot doelpunten leidden zijn acties echter nog niet. Haarlem kwam nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Roland Jansen, wat tot irritatie op de tribune bij de Haarlem-fans leidde. Eénmaal kwam Raphael Supusepa in schotpositie, maar zijn poging verdween recht in de handen van de Haagse goalie. Vlak voor het rustsignaal werd het harde werken van Romeo Castelen beloond met een treffer. De rechtsbuiten haalde op wederom een goede pass de achterlijn en gaf de bal voor. Gijs Cales kon de voorzet controleren en kreeg een kans om te scoren. Zijn inzet maakte echter een ietwat vreemde stuit, waarop Roy Stroeve voor de zekerheid ook nog even een tikje tegen de bal gaf. De stadionspeaker besloot toch om het doelpunt aan Gijs Cales toe te rekenen.

In de tweede helft kwam ADO al snel op een beslissende 0-3 voorsprong. Ferry Bodde gaf vanaf de linkerkant een goede voorzet, die door de andere uitblinker Roy Stroeve, op fraaie wijze werd aangenomen. Stroeve wist met een simpele beweging de bal langs de goalie van Haarlem te werken. Hierna liet ADO Den Haag de touwtjes volledig vieren en kwam Haarlem zelfs even terug in de wedstrijd. Tot grote kansen leidde dit niet, want achterin bij ADO Den Haag werd over het algemeen goed ingegrepen. Pas in de slotfase moest Roland Jansen een paar maal reddend optreden. Grote inspanningen hoefde hij echter ook weer niet te leveren om zijn doel schoon te houden. Het was aan de scherpte van de aanvallers van ADO Den Haag te wijten dat de eindstand niet meer in het voordeel van ADO sprak. Kansen ontstonden er in de tweede helft namelijk weldegelijk. Niet door het briljante spel van ADO Den Haag, maar vooral door de onkunde aan Haarlemse zijde. Voor ADO Den Haag was Haarlem-uit niets meer dan een plichtmatige vertoning die net zo goed schriftelijk had kunnen worden afgedaan.

Robert Al

KARAKTERISTIEKEN:

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard (Remco Heerkens), Jan-Paul Saeijs, Jeffrey van As (Dennis den Turk), Mirano Carrilho, Ferry Bodde, Romeo Castelen, Roy Stroeve, Peter Hofstede, Arjan van der Laan, Gijs Cales (Sandro Calabro)

DOELPUNTEN: 0-1 Hofstede (9’), 0-2 Cales (43’), 0-3 Stroeve (51’)

De ADOfans hadden de hele Haarlemtribune gekregen. Hij zat lekker vol

De Haarlem-verdedigers grijpen naar het hoofd: Peter Hofstede heeft de 0-1 binnen gekopt