Datum plaatsing: 15-11-2002 21:10:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - Emmen 7-1

ADO DEN HAAG VERPULVERT EMMEN

Na de 0-4 overwinning van ADO Den Haag op Helmond Sport was het de vraag of de ploeg van Rinus Israël en Lex Schoenmaker de weg naar boven weer had gevonden.

In Emmen, de nummer 2 van de ranglijst, trof ADO Den Haag de perfecte opponent om het ongelijk van de criticasters te bewijzen. Emmen werd na 90 minuten met een eclatante 7-1 naar huis gestuurd. De ploeg die tot nu toe slechts 5 treffers had geïncasseerd in de competitie, kreeg een doelpuntenfestijn te verwerken van Cales (2x), Stroeve (2x), Saeijs, Van der Laan en Castelen.

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal liet ADO Den Haag merken wat het wilde. De ploeg viel aan en liet Emmen nauwelijks in het spel komen. In de openingsfase resulteerde dit direct in een grote kans voor Peter Hofstede. De blonde spits kreeg een pass van Jeffrey van As en speelde zichzelf goed vrij. Doelman Ditewig redde echter goed met zijn voet. Nadat het openingsoffensief van ADO nog niet had geleid tot doelpunten leek Emmen enigszins in de wedstrijd te komen. Net op het moment dat dit leek te gebeuren zette Gijs Cales ADO Den Haag op voorsprong. Een vlotte aanval via Romeo Castelen leek een prooi te worden voor Peter Hofstede, maar deze liet de bal slim lopen voor de aanstormende Cales. Emmen kreeg daarop een paar kleine kansen, voornamelijk via de rechterkant, waar Mirano Carrilho enkele keren zijn directe tegenstander moest laten lopen. Tot serieuze doelpogingen leidde dit echter niet. Op slag van rust verdubbelde ADO Den Haag de marge tot 2-0. Een vrije trap na een overtreding op Romeo Castelen werd door Roy Stroeve goed ingekopt.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen het publiek in het Zuiderpark opnieuw kon juichen. Gijs Cales was wederom goed aanwezig voor het doel waar hij een voorzet van de flank kon binnentikken. In de competitie had Emmen na 11 wedstrijden pas 5 doelpunten tegen gekregen, waardoor de ploeg enigszins verbaasd stond te kijken hoe het in hemelsnaam mogelijk kon zijn dat er nu al 3 goals waren gevallen. Helaas voor de Noorderlingen werd het leed alleen maar erger. De Hagenaars speelden de bezoekers in die fase helemaal zoek en liepen in no-time uit naar de ruimste voorsprong die de club dit seizoen gehad heeft. Nadat Romeo Castelen nog een 100% kans gemist had voor een nagenoeg open doel, kopte Jan-Paul Saeijs een corner binnen. Direct daarna ging Arjan van der Laan goed door en wist ook hij doelman Ditewig te verschalken. De arme sluitpost moest zelfs lijdzaam toezien hoe Romeo Castelen in de 71e minuut eindelijk wel wist te profiteren van een voorzet van Peter Hofstede, de hardst werkende man van het veld. Vlak voordat Jan-Paul Saeijs gewisseld werd voor Maurice Verberne wist Emmen de eretreffer te maken. Rodney Cairo schoot van afstand via de binnenkant van de paal raak. Maar de uiteindelijke marge zou toch op 6 eindigen. Roy Stroeve wist namelijk een voorzet van Romeo Castelen fraai in de lange hoek te volleren. Nadat de uitstekend leidende scheidsrechter Herman van Dijk de wedstrijd had beëindigd doken de spelers van Emmen snel de kleedkamer in.

Robert Al

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Jan-Paul Saeijs (Maurice Verberne), Jeffrey van As (Dennis den Turk), Mirano Carrilho, Ferry Bodde, Romeo Castelen, Roy Stroeve, Peter Hofstede, Arjan van der Laan (Remco Heerkens), Gijs Cales

DOELPUNTEN: 1-0 Cales (27’), 2-0 Stroeve (42’), 3-0 Cales (46’), 4-0 Saeijs (67’), 5-0 Van der Laan (68’), 6-0 Castelen (71’), 6-1 Cairo (72’), 7-1 Stroeve (79’)

GELE KAARTEN: Johanssen (Emmen)

SCHEIDSRECHTER: Van Dijk

TOESCHOUWERS: 6.049 (opgave teletekst)

DATUM: 15-NOVEMBER-2002

Lex kijkt zorgelijk voor de wedstrijd...