Datum plaatsing: 11-11-2002 21:10:00

Verslag en foto`s Helmond Sport - ADO Den Haag 0-4

ADO DEN HAAG MET GEMAK LANGS HELMOND

Met gemak heeft ADO Den Haag de uitwedstrijd tegen Helmond Sport met een ruime marge van 4 tegen 0 winnend weten af te sluiten.

ADO kwam in de eerste helft al op een ruime voorsprong door doelpunten van Bodde en Stroeve. Na rust scoorde Stroeve opnieuw, waarna Van der Laan het kwartet volmaakte.

Omdat Helmond Sport redelijk in de subtop meedraait in de Gouden Gids Divisie was een overwinning van ADO Den Haag vooraf absoluut geen zekerheid. Maar door de terugkeer van Arjan van der Laan en Jeffrey van As in de basis en met gevestigde namen als Maurice Verberne en Dennis den Turk op de reservebank had het moraal van ADO Den Haag een flinke opfrisser gekregen. Direct vanaf de start had ADO Den Haag het beste van het spel. Helmond Sport probeerde af en toe aan te vallen, maar bleek niet bij machte om het de defensie van ADO serieus lastig te maken. Daarbij kwam voor de selectie van Jan van Dijk nog eens dat ADO Den Haag al na 8 minuten op voorsprong kwam. Mirano Carrilho kon over de linkerflank doorstomen naar de achterlijn, waar hij voorgaf op Ferry Bodde. De jonge middenvelder wist op een professionele manier doelman Zegers van Helmond Sport te verschalken. Niet veel later had ADO Den Haag de marge reeds verdubbeld. Opnieuw was Ferry Bodde betrokken bij het doelpunt. Nu was hij echter de aangever, nadat hij een vrije trap mocht nemen. Roy Stroeve kwam goed voor zijn directe tegenstander en kon eenvoudig binnen koppen. Romeo Castelen was namens ADO Den Haag ook nog dicht bij een treffer, maar doelman Zegers schatte een diepe bal net even sneller op de juiste waarde in dan de kleine snelle aanvaller. Op slag van rust kreeg Helmond Sport een eerste echte kans, maar de krachteloze aanvalslinie van de Brabanders wist ook hier niet goed mee om te gaan.

In de tweede helft leek het slechts een kwestie van tijd tot ADO Den Haag de voorsprong verder uit zou breiden. Maar doordat de Hagenaars het in het eerste kwartier nog enigszins lieten afweten kwam Helmond Sport ongewild wat terug in de wedstrijd. Pas toen Roy Stroeve na 57 minuten spelen een door Marc Zegers slecht behandelde corner wist binnen te tikken was de wedstrijd definitief over. In de counter die op de aftrap volgde kreeg Helmond Sport zowaar een tweede kans van de wedstrijd, maar Roland Jansen was ook nu weer attent. Nadat Lex Schoenmaker Jeffrey van As uit voorzorg naar de kant had gehaald ten faveure van Dennis den Turk kon ADO Den Haag de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Helnond Sport geloofde toch al niet meer in een positieve afloop. Vlak voordat Arjan van der Laan gewisseld zou worden voor Sandro Calabro wist ook de spelbepaler van ADO zijn doelpunt mee te pikken. In de beste aanval van de avond werd via enkele spelers vlot gecombineerd, waarbij Van der Laan uiteindelijk vrij voor de voormalige doelman van Jong Oranje verscheen. Met een simpele tik verdween uiteindelijk ook deze inzet tussen de palen en werd de eindstand bereikt.

Robert Al

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Jan-Paul Saeijs, Jeffrey van As (Dennis den Turk), Mirano Carrilho, Ferry Bodde, Romeo Castelen (Remco Heerkens), Roy Stroeve, Peter Hofstede, Arjan van der Laan (Sandro Calabro), Gijs Cales

DOELPUNTEN: 0-1 Bodde (8’), 0-2 Stroeve (16’), 0-3 Stroeve (57’), 0-4 Van der Laan (80’)

GELE KAARTEN: Van Es (Helmond Sport), Rijaard (ADO DH)

SCHEIDSRECHTER: Schenkels

TOESCHOUWERS: 3.110

DATUM: 11-NOVEMBER-2002

ADO Den Haag presenteerde tegen Helmond Sport vol trots de nieuwe A-merk-sponsor:

Arbiter Schenkels leidde de wedstrijd op gedecideerde wijze tot een goed einde

Daniël Rijaard wijst zijn collega's naar hun plaats bij een corner van Helmond Sport

Jeffrey van As aan de bal

Mirano Carrilho in gevecht om de bal

Doelman Zegers was Romeo Castelen net te snel af

Roland Jansen had zich een drukkere avond voorgesteld

Daniël Rijaard doet naar verluidt binnenkort mee aan de 'Jaap Stam Look-a-Like contest'

Romeo Castelen heeft een corner versierd...

Die door Gijs Cales genomen gaat worden...

En weer moet Helmond Sport aftrappen: 0-4

Het publiek verlaat in de 80e minuut dan maar het stadion; de wedstrijd is gelopen