Datum plaatsing: 25-10-2002 21:10:00

Verslag en foto`s Cambuur - ADO Den Haag 2-1

CAMBUUR HAALT ADO UIT ZEVENDE HEMEL

ADO Den Haag staat weer met beide benen op de grond

. Na de eerste periodetitel ongeslagen te hebben behaald, werd de ploeg van Lex Schoenmaker in Leeuwarden door Cambuur met 2-1 aan de kant gezet. Romeo Castelen redde in de slotfase van de wedstrijd de Haagse eer. Omdat de KNVB een straf had opgelegd aan ADO Den Haag, mochten er geen Haagse fans aanwezig zijn in het stadion van Cambuur Leeuwarden.

Desondanks begon de stadionspeaker zijn aankondiging met de woorden: ‘Een hartelijk welkom aan spelers, bestuur en supporters van ADO Den Haag, die er ongetwijfeld toch zullen zijn’. Door de hevige regenval die tot aan het begin van de wedstrijd plaats vond, werd er op de tribunes nog even getwijfeld aan het door gaan van de wedstrijd. Scheidsrechter Harry van Beek oordeelde dat er geen gevaar voor de spelers bestond, en liet de wedstrijd gewoon spelen. De terreinmeester van Cambuur zal dit besluit nog lang herinneren, want zijn veld werd al gauw omgetoverd in een modderpoel. Beide ploegen hadden door het extreem drassige veld de grootste moeite om de bal te controleren, tackles werden verkeerd ingezet en uitglijdende spelers waren veelvuldig waar te nemen. Cambuur wist van beide ploegen nog het best met de situatie om te gaan. Al na een kwartier spelen had Roland Jansen enkele schoten op zijn doel afgevuurd zien worden. Zijn teamgenoten hadden daar op dat moment nog weinig tegenover gesteld.

Toen Gijs Cales na ruim 20 minuten spelen een schot op de lat zag belanden, en Remco Heerkens een schot net naast zag gaan, leek ADO Den Haag een beetje onder de druk van Cambuur Leeuwarden uit te komen. Zeker toen Angelo Martha na een half uur spelen met een tweede gele kaart van het veld mocht verdwijnen leek ADO de wedstrijd te gaan controleren. Niets was echter minder waar. Cambuur kreeg zelfs nog betere kansen en ADO Den Haag zocht naarstig naar onderlinge combinaties. De zoektocht werd nog eens extra moeilijk gemaakt toen Remco Heerkens vlak voor rust ook vervroegd de kleedkamers kon opzoeken. Op het drassige veld zette Heerkens een sliding in, waarbij hij zijn tegenstander van achteren schepte. Door het flinke doorglijden leek de overtreding ernstiger dan hij was. Harry van Beek zag er een directe rode kaart in. Vlak voor het rustsignaal kreeg ADO Den Haag nog wel een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Voor het doel van Cambuur Leeuwarden ontstonden in korte tijd enkele situaties waarbij de bal in de modderpoel van de doelmond bleef liggen. ADO Den Haag spelers Jeffrey van As en Roy Stroeve waren helaas niet attent genoeg om te scoren.

In de tweede helft nam Cambuur wederom het initiatief. Dit resulteerde al na 2 minuten spelen in de openingstreffer van de wedstrijd via Dominique van Dijk. ADO moest toen gaan aanvallen, maar miste overduidelijk een aanspeelpunt op het middenveld. Door de afwezigheid van Heerkens werd bijna alleen nog maar met lange ballen gepoogd de spitsen te bereiken. Een van die spitsen die zo nu en dan nog gevaarlijk werd was Romeo Castelen. De donkere rechtsbuiten van ADO Den Haag verscheen enkele malen voor het doel van Rody Hoegee maar was niet succesvol in zijn afronding.

Terwijl scheidsrechter Van Beek in de tweede helft naar hartelust kaarten uitdeelde alsof het al kerst was, werd ADO Den Haag ogenschijnlijk nog een penalty onthouden. De ingevallen Sandro Calabro onderschepte een terugspeelbal en ging alleen op het doel af. Daar werd hij door doelman Hoegee onderuit getrokken, maar een penalty werd niet gegeven. Cambuur zette vervolgens aan en kreeg Mirano Carrilho zo ver om de bal te verspelen, waarop op uiterst effectieve wijze naar de 2-0 kon worden gecounterd. Uiteindelijk was het opnieuw Dominique van Dijk die de treffer op zijn naam bracht. Dat Romeo Castelen 5 minuten voor tijd nog de 2-1 maakte bleek slechts voor de statistieken. Robert Al

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Maurice Verberne (Jan-Paul Saeijs), Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Ferry Bodde (Mario van Heiningen), Romeo Castelen, Remco Heerkens, Roy Stroeve, Arjan van der Laan (Sandro Calabro), Gijs Cales

DOELPUNTEN:

1-0 Van Dijk (47’),

2-0 Van Dijk (81’),

2-1 Castelen (85’)

GELE KAARTEN: Van Dijk, Dormusoglu, Lord (Cambuur), Carrilho (ADO Den Haag) RODE KAARTEN: Martha (32’, 2x geel, Cambuur), Heerkens (42, ADO Den Haag)

SCHEIDSRECHTER: Van Beek

TOESCHOUWERS: 5.183 DATUM:

25-OKTOBER-2002

onderstaande foito`s met dank aan MARKLA

Met dank aan regah!

Rode kaart voor Cambuur

En een rode kaart voor Remco Heerkens....

Een leeg vak: de Haagse supporters moesten deze wedstrijd inventiever zijn.

Rinus voor de rust al op zoek naar de nooduitgang?

Rust.

Los van de dramatische scheidsrechter liet Den Haag zich op beslissende momenten afbluffen. Een 2-1 eindstand was het gevolg.